tecnologia financera

El BBVA permet enviar diners entre mòbils a través d'un assistent de veu

Utilitza l'aplicació Bizum per fer les transferències d'efectiu

BBVA permet enviar diners a altres mòbils a través de la veu i via ’chatbots’ / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El BBVA ha incorporat una nova funcionalitat que permetrà als clients del banc enviar diners de mòbil a mòbil a través dels 'chatbots' de l'entitat i de Siri, assistent de veu de iOS, el sistema operatiu d'Apple, ha informat en un comunicat. Per procedir a l'enviament de diners a través de l'assistent de veu dels iPhone, els clients de BBVA hauran d'indicar el nom del contacte i la quantitat. Serà el mateix dispositiu el que s'encarregarà de fer l'operació de forma segura, sense necessitat d'accedir a l'aplicació de banca mòbil.

En qualsevol cas, els usuaris d'Apple hauran de tenir configurada la seva empremta, tant al telèfon com a l'aplicació del BBVA, ser usuari de Bizum i tenir activat l'ús de Siri en la seva banca mòbil, que es pot realitzar als ajustos del seu perfil.

Notícies relacionades

Tant els usuaris d'Android com d'iOS poden enviar diners a través d'aplicacions de missatgeria instantània com Facebook Messenger, Telegram o Whatsapp gràcies al servei 'BBVA Cashup'. Ara aquesta funcionalitat s'ha incorporat als 'chatbots' del banc per a Facebook Messenger i Telegram.

El 'chatbot' és un robot basat en intel·ligència artificial que 'conversa' amb els usuaris en les aplicacions de missatgeria instantània. En un principi, aquest servei pioner a Espanya permetia accedir a l'operativa bàsica, com la consulta del saldo disponible, el número d'IBAN o la ubicació dels caixers més pròxims, encara que ara també serveix per a l'enviament de diners.