A LES PORTES DEL BLACK FRIDAY

La guia definitiva per comprar a Amazon

El gegant americà ha anunciat descomptes superiors al 50%

 

  / RICARD CUGAT

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Black Friday (o divendres negre) festa comercial d'origen americà s'ha convertit en un dia de grans descomptes amb què els comerços electrònics donen el tret de sortida a la imminent campanya nadalenca. Aquest any el dia gran de les compres per internet és el 24 de novembre, encara que gran part d'establiments, entre els quals s'inclou Amazon, estan oferint descomptes en els dies previs, cosa que ha convertit aquesta setmana en una autèntica festa d'ofertes. 

No hi ha pràcticament establiment que es quedi fora d'aquesta important activitat, però un dels que compta amb més repercussió és Amazon, que ha anunciat la posada en marxa de nombroses promocions, ofertes del dia i suculentes accions flaix. 

Els articles en oferta inclouen des de productes de cuina, accessoris, roba i naturalment equips de tecnologia (mòbils, tauletes, ordinadors, càmeres, etc.) àrees en les quals els descomptes seran fins i tot superiors al 50% i en alguns casos del 80%. Davant aquesta anunciada allau, de milers de referències, només a Amazon, és recomanable en primer lloc elaborar una llista de desitjos, bàsicament per descartar algunes àrees i centrar-se en el que realment interessa o és necessari.

No hem d'oblidar que si s'aprofiten les millors ofertes d'aquests dies serà possible no només avançar les compres per als regals de Nadal sinó a més adquirir els productes a millors preus.

La planificació per comprar en aquest tipus de comerç 'on line' és important ja que el seu funcionament és peculiar al combinar ofertes fixes (durant tot el dia) amb ofertes flaix cada pocs minuts. Les primeres reuneixen producte que no defraudarà les expectatives del comprador, mentre que les segones són unitats limitades, més atrevides i amb descomptes molt alts.

OFERTES CADA POCS MINUTS

Per aprofitar al màxim les ofertes flaix (que Amazon canvia cada pocs minuts) és recomanable adquirir aquells aparells dels quals tinguem un coneixement previ. Aconseguir-les obliga a estar pendent de la web de la companyia, per poder controlar-les durant el curt període de temps en què estaran vigents.

La recomanació és subscriure's a Amazon Premium (hi ha un període gratuït de prova) cosa que ofereix una avantatge competitiu respecte a altres usuaris ja que els inscrits disposaran de 30 minuts d'avançament en les ofertes flaix.

Per als compradors més exigents és recomanable descarregar-se alguna aplicació per comparar preus, tant respecte als vigents en dates precedents com entre els que oferiran els diversos comerços aquell dia.

També aquest any hi ha una important oferta d'equips recondicionats (devolucions, de segona mà reparats...)  que habitualment es venen a preus molt raonables i que aquests dies afegiran el descompte del Black Friday. És un producte adequat per als que busquen qualitat encara que no sigui l'últim crit. Atenció a les ofertes d'iPhones d'Apple en aquest apartat.

És important estar atents a les ofertes que a poc a poc anirà publicant Amazon amb diverses categories: destacades, del dia, flaix entre altres promocions. Finalment és recomanable utilitzar el sentit comú i preguntar-se si es tracta d'un equipament necessari. Comprar per comprar no estalvia diners.

ORGANITZACIÓ

Segons informa Amazon, aquest pròxim Black Friday serà de rècord amb descomptes ininterromputs que, concretament el divendres 25, oferirà més de 2.400 ofertes que s'aniran activant cada 5 minuts.

Un any més les petites i mitjanes empreses participen en el Black Friday d'Amazon.es, i més del 70% de les ofertes disponibles a Amazon.es provenen de pimes i emprenedors que venen els seus productes a través d'Amazon Marketplace. 

"Al llarg d'aquests anys, Black Friday s'ha convertit en un esdeveniment destacat entre els consumidors espanyols, i marca l'inici de la campanya de Nadal. Estem molt contents d'oferir als nostres clients aquesta gran selecció d'ofertes” explica François Nuyts, vicepresident i country manager d'Amazon.es i Amazon.it. “Cada any més pimes i emprenedors s'uneixen al Black Friday d'Amazon.es, més de dos de cada tres ofertes són productes venuts per pimes, el percentatge més gran de la història d'Amazon.es". 

TERMINIS

Els compradors podran disfrutar de les ofertes flaix, amb una durada màxima de 6 hores, juntament amb les del dia, que recullen promocions en els productes més populars i que estaran actives 24 hores, així com ofertes destacades.

Els clients d'Amazon Prime podran accedir a les ofertes flaix 30 minuts abans que la resta, alhora que es beneficien d'enviaments il·limitats en 1 dia en més de dos milions de productes, i enviaments gratuïts en 2 o 3 dies en milions més.

Els clients Prime d'Amazon.es que visquin a les àrees metropolitanes de Madrid i Barcelona, podran rebre les seves compres de Black Friday realitzades a través de l'app de Prime Now o de la web www.primenow.es de forma gairebé immediata. Aquest servei d'Amazon, que ofereix entregues gratuïtes en 2 hores, amb una compra mínima, tindrà centenars d'ofertes disponibles, incloent-hi ofertes exclusives per a aquesta aplicació.

SEGURETAT

Notícies relacionades

Els hackers utilitzen una àmplia gamma de tàctiques per estafar els consumidors. En ocasions, dissenyen pàgines web falses que imiten les originals, usen logos robats i utilitzen noms de domini similars als de la pàgina que volen suplantar. En altres ocasions, enganyen l'usuari traient-lo de llocs legals i animant-lo a fer compres en altres pàgines. Atenció que les pàgines visitades siguin segures.

Els consumidors han d'extremar les precaucions. És recomanable que facin les seves compres en llocs web de confiança. Si la pàgina presenta errors de redacció o de format és possible que resulti ser un lloc fals. Igualment, és garantia de seguretat si el domini de la pàgina comença amb el prefix https i si apareix el símbol del candau al navegador.