ENERGIA

La bombona de butà pujarà un 2,1% dimarts

El preu màxim se situarà en 14,45 euros

1
Es llegeix en minuts

El preu mitjà de la bombona de butà pujarà a partir d'aquest dimarts un 2,1%, després de la caiguda de gairebé el 5% registrada en la seva última revisió, segons han informat a Europa Press fonts del sector. Després d'aquesta revisió, el preu màxim de la bombona una vegada inclosos els impostos se situarà en 14,45 euros, davant els 14,15 euros del bimestre anterior.

D'aquesta manera, el preu màxim de la bombona reprèn la tendència alcista, tallada en el bimestre anterior, que l'havia portat a acumular una pujada del 32% des del juliol de l'any passat, quan va tocar el mínim d'11,25 euros i va tancar una seqüència de diverses revisions consecutives a la baixa.

Pujades de la matèria primera

En aquests mesos s'havia registrat un increment en el preu de bombona a causa d'un dèficit pendent de bimestres anteriors, en què no s'havien repercutit les pujades de la matèria primera amb la intensitat necessària. Així, el butà va arribar a acumular sis revisions bimestrals a l'alça respecte al nivell fixat pel Govern.

Notícies relacionades

Aquest increment a partir de dimarts en el preu es produeix després de la caiguda de gairebé el 5% al setembre i les pujades del 5% al juliol, maig, març i gener d'aquest any, del 4,7% el novembre del 2016 i del 4% el setembre de l'exercici passat. Els increments contrasten amb les baixades del 5% tant al juliol com al maig i el març del 2016. El gener del 2016, el preu màxim va augmentar un 3%.

El preu regulat afecta les bombones de butà que més comunament utilitzen les llars, envasos amb càrrega igual o superior a 8 quilograms i inferior a 20 quilos, i amb una tara superior a 9 quilos.

Temes:

Energia Preus