COMPRES

Black Friday 2017: Amazon, Media Markt, El Corte Inglés i Zara oferiran descomptes

Les grans firmes preparen la principal jornada d'ofertes de l'any

zentauroepp36415064 barcelona 25 11 2016  black friday en barcelona en la foto p161125191301

zentauroepp36415064 barcelona 25 11 2016 black friday en barcelona en la foto p161125191301 / FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Ni les clàssiques i històriques rebaixes aconsegueixen el que aconsegueix el Black Friday: que pràcticament tots els sectors se sumin a oferir descomptes. Des de la clàssica moda i els complements fins a bancs i asseguradores: tots volen aprofitar els dies d’ofertes per atraure els consumidors. O si es mira des de l’altre punt de vista, una bona ocasió per al ciutadà d’obtenir estalvi en tot tipus de compres o contractacions.

BOTIGUES MULTIPRODUCTE

Els comerços multiproducte se sumen en massa al Black Friday. En centres com El Corte Inglés, Amazon.es, Fnac, Carrefour i Alcampo es poden trobar ofertes de tota mena en pràcticament qualsevol categoria: moda, complements, electrònica i fins i tot alimentació.

MODA I COMPLEMENTS

La moda està habituada a múltiples promocions, especialment en època de rebaixes, però el comerç tèxtil es bolca completament en el Black Friday. Acostumats a ofertes durant tot l’any, no vindrà d’uns dies més de descomptes... I més després d’uns mesos de poc fred. És per això que totes les marques del grup Inditex (Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull&Bear...) participen del Black Friday: encara que no van avançar els descomptes, s’espera que siguin d’almenys el 20% en la gran majoria de les col·leccions (tant on line com en botigues físiques) però només durant el dia d’avui. Mango també se suma a la campanya: tampoc ha anunciat el seu percentatge d’oferta, però en aquest cas és possible que rondi el 30%. Les firmes del grup Cortefiel (Springfield, Women’secret, Pedro del Hierro) s’apunten als descomptes, amb un 25% de rebaixa en tota la col·lecció i, en algunes peces, de fins al 50%. Desigual ofereix descomptes des d’ahir.

ELECTRÒNICA, MÒBILS I OCI

L’electrònica és l’estrella de la jornada. Va ser  la que va introduir el Black Friday a Espanya, i també on es poden trobar ofertes més interessants. En aquest sentit, destaquen les rebaixes que llança el portal Amazon.es, que durant tot el dia tindrà milers d’articles d’electrònica (e-books, ordinadors, mòbils...) amb descomptes. Media Markt serà una altra de les estrelles de la jornada, i ha estrenat un fullet ple d’ofertes que en alguns casos duraran fins dilluns. Un altre comerç on line que espera tenir rècord de vendes és PC Componentes, que també aposta per aquesta jornada. En productes Apple, tant la pròpia firma com botigues com ara K-Tuin i Macnificos ofereixen descomptes, mentre que diverses marques de mòbils compten amb ofertes especials. En videojocs, les marques han disposat packs rebaixats amb consoles i jocs (Sony Playstation 4, Xbox One i Nintendo Switch) –es poden trobar en moltes botigues–, i en joguines, Disney Store i Toys “R” Us llancen descomptes. També Casa del Llibre i Entradas.com participen en el Black Friday.

MOBLES I DECORACIÓ

Un altre dels sectors que s’ha sumat a la jornada de descomptes és el dels mobles i la decoració. És un sector que requereix d’una inversió important, i per això qualsevol estalvi pot ser bo per al consumidor. Zara Home ofereix descomptes del 20% tant a la pàgina web com en a les seves botigues físiques. Ikea ha llançat una sèrie d’ofertes especials per celebrar el Black Friday, amb articles diversos amb descomptes de fins al 60% que s’allargaran fins dilluns vinent. També Conforama participa en els dies d’ofertes amb articles rebaixats fins al 70%.

AUTOMÒBILS

El sector de l’automòbil participa activament en els descomptes, encara que en aquest cas no es limiten a un dia, sinó que s’han allargat diversos dies. Citroën té en marxa els Black Free Days (C4, Berlingo...) i Fiat té en oferta el Fiat 500 per 7.990 euros. Ford ofereix en el Blue Friday descomptes de fins al 21%, mentre que Honda té descomptes en diversos models. Hyundai, Mercedes, Opel i Skoda i Seat tenen així mateix models rebaixats aquests dies.

VIATGES I TURISME

Sempre és bon moment per planificar la pròxima escapada, i durant el Black Friday es poden obtenir bons descomptes. Aerolínies com Vueling, Ryanair, Norwegian, Iberia, KLM, Air France i Easyjet han disposat descomptes per a aquesta jornada (en alguns casos s’estenen fins dilluns), mentre que portals com Edreams i Expedia tenen ofertes en vols+hotel.

Notícies relacionades

ALTRES

Durant aquesta jornada també hi ha ofertes especials en assegurances (Santalucía), productes bancaris (préstecs a tipus reduït, devolució de part de les compres...), material escolar (Abacus), pisos... En definitiva, gairebé tots els sectors se sumen al Black Friday.