NOVES TECNOLOGIES

Al banc, per l'ull

El BBVA, primer banc espanyol que permet accedir a la seva 'app' mòbil a través de l'iris

La tecnologia, llançada amb Samsung, s'utilitzarà a mitjà termini per contractar productes

La nova seu del BBVA dissenyada per afavorir la innovació.

La nova seu del BBVA dissenyada per afavorir la innovació.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els bancs discuteixen la velocitat més adequada per incorporar-les, però tots coincideixen que el seu futur i la seva supervivència passa per adoptar les noves tecnologies. En aquesta carrera a diferents velocitats, el BBVA és des de fa anys una de les entitats espanyoles que més s’afanyen a ocupar les posicions capdavanteres. Malgrat que alguns competidors dubtin de la rendibilitat d’accelerar tant, l’estratègia de l’entitat és clara, com ho demostra que s’hagi convertit en el primer banc del país a permetre l’accés a la seva aplicació mòbil a través de l’ull.

El grup va anunciar ahir que ha incorporat la tecnologia d’autentificació biomètrica amb escàner d’iris de Samsung a la seva app. El servei Samsung Pass estarà disponible en els models Galaxy S8 i S8+ i Galaxy Note8, i permet accedir al compte sense la necessitat de recordar usuaris i contrasenyes, obtenint al mateix temps un «nivell incomparable de ciberseguretat».

Com recorda el banc, la proliferació de les xarxes socials, les aplicacions i altres serveis digitals empeny els usuaris a usar i memoritzar contrasenyes cada vegada més complexes. La realitat, no obstant, és que la majoria es limita a replicar una mateixa o unes quantes contrasenyes, cosa que genera problemes de seguretat. Per evitar aquest inconvenient i millorar l’experiència del client és per al que s’estan desenvolupant nous sistemes d’autentificació, com la biomètrica per empremta dactilar i iris.

Es tracta, a més, d’un sistema d’accés que millora la seguretat. Per una part, els patrons de cada iris són la contrasenya «més inequívoca» que existeix actualment. Però, a més, les seves credencials biomètriques s’emmagatzemen al mòbil a través de la plataforma de seguretat Samsung Knox, que guarda la informació en una zona segura del dispositiu. Samsung monitoritza el terminal en temps real, de manera que si detecta una vulnerabilitat impedeix l’accés per l’iris de forma immediata. L’objectiu de les dues companyies és que el reconeixement ocular serveixi a mitjà termini també per realitzar una altra mena d’operacions, com contractar un producte financer.

Notícies relacionades

Firma pionera

El BBVA ja va ser el primer banc a permetre obrir un compte amb un selfie i un sistema de reconeixement biomètric el novembre del 2016. També ha sigut pioner en la utilització de l’empremta dactilar com a sistema d’identificació. A més, la seva aplicació per al mòbil a Espanya va ser reconeguda el juliol passat com la millor del món per la firma d’investigació de mercats Forrester Research.