resultats

Cellnex guanya el 5,7% menys pels costos de creixement amb compres

Els ingressos i el resultat d'explotació de la companyia de telecomunicacions terrestres van augmentar l'11% i el 25% fins a setembre

Seu de Cellnex a la Zona Franca, a Barcelona.

Seu de Cellnex a la Zona Franca, a Barcelona. / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cellnex s’ha consolidat com a líder d’infraestructures de telecomunicacions terrestres sense fil a Europa. A 30 de setembre comptava amb 20.035 emplaçaments (7.758 a Itàlia, 7.475 a Espanya i 4.802 a Holanda, França, el Regne Unit i Suïssa). A això se sumen 1.233 nodes de sistemes distribuïts d’antenes (DAS) i small cells), que permeten augmentar la capacitat de transmissió de dades en tecnologia 4G i de cara al futur 5G.

La companyia, que té com a primer accionista Abertis (34%), va obtenir un benefici net de 33 milions fins al setembre, xifra que suposa el 5,71% respecte al mateix període de l’any passat. Els resultats s’han vist impactats per unes  amortitzacions més grans (28% més que en el mateix període d’un any enrere) i un increment del 58% en els costos financers com a conseqüència del creixement experimentat pel grup a través de compres d’actius per Europa.

Però el negoci va vent en popa. Els ingressos, amb 579 milions, i el resultat d’explotació, amb 259 milions, van créixer l’11% i el 25%. La companyia va destinar durant els nou primers mesos d’aquest any més de 1.400 milions d’euros a operacions de creixement a França, 

Holanda, Itàlia, el Regne Unit i Suïssa. Aquest paquet d’inversions forma part dels més de 2.000 milions d’euros en projectes de creixement que ja s’havien anunciat, entre el 2016 i el 2017, i que duraran fins al 2022.

«Tanquem el tercer trimestre d’aquest 2017 amb els indicadors clau que segueixen oferint-nos la foto de la intensa ampliació del perímetre de consolidació i un creixement que, a perímetre constant, es manté en la línia del 3-4% que ens vam marcar com a objectiu», ha explicat Tobías Martínez, conseller delegat de Cellnex.

Diversificació

Notícies relacionades

L’empresa va celebrar ahir una trobada amb inversors, en el marc del Capital Markets Day 2017. Entre altres coses, la companyia explica que, des del 2015, ha tancat 10 transaccions en sis països amb una inversió global de 3.000 milions d’euros. Tot això ha permès diversificar el perfil de negoci, amb una clara aposta pels serveis d’infraestructures de telecomunicacions, que ja suposen el 59% dels ingressos.

El 41% dels ingressos i del resultat d’explotació es genera fora d’Espanya. Itàlia és el principal mercat. Per línies de negoci, els serveis i les infraestructures per a telecomunicacions van aportar als ingressos totals el 59%, amb 340 milions d’euros, un creixement del 21% respecte al mes de setembre del 2016. 

Temes:

Cellnex Empreses