La banca manifesta el seu compromís amb la Constitució en la crisi catalana

Les patronals AEB i Ceca llancen un comunicat conjunt per tranquil·litzar clients i reiterar que els bancs estan sota el paraigua del BCE

roldn

roldn

1
Es llegeix en minuts

L'Associació Espanyola de Banca (AEB) i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA) han fet públic un comunicat en resposta a la declaració d'independència de Catalunya votada al Parlament la setmana passada. Les entitats estudiaven des de divendres passat, tal com va avançar EL PERIÓDICO, la millor fórmula per enviar un missatge de tranquil·litat als seus clients, i al temps reafirmar la seva defensa de la legalitat i el seu reconeixement exclusiu de les lleis espanyoles.

Així, en el text finalment manifesten el seu "compromís amb la Constitució i la legalitat vigent" per resoldre la situació creada després de la declaració aprovada divendres passat pel Parlament de Catalunya.

"El millor camí per consolidar la recuperació de l'economia i l'ocupació a Catalunya i a la resta d'Espanya és la continuïtat de l'esforç col·lectiu que, a partir de la Constitució i de l'Estatut d'Autonomia, ha fet possible la nostra convivència en llibertat, la presència d'Espanya a Europa i l'etapa de progrés econòmic i social més gran de la nostra història comuna", han assenyalat les dues associacions.

Al mateix temps, han recordat que les entitats financeres integrades a CECA i AEB estan subjectes a la regulació espanyola i europea, així com a la supervisió del Banc d'Espanya i del Banc Central Europeu.

Notícies relacionades

I han insistit que estan igualment compromeses amb el compliment de les lleis que emanen de la Constitució i en què formar part de la Unió Bancària els permet "complir amb la seva missió principal que és protegir i gestionar l'estalvi dels dipositants i finançar el creixement". 

Alguns banquers estimaven la setmana passada que no era una bona idea pronunciar-se donada la mala imatge del sector. Però altres van defensar que és el moment de garantir als clients que el seu diners està segur. Ja van estar a punt de treure el document el 10 d'octubre, coincidint amb la compareixença del president Puigdemont al Parlament en què va deixar en suspens la independència.