La Generalitat paga als funcionaris la nòmina d'octubre amb la seva tresoreria

Economia ordena el pagament de 390 milions a la seva plantilla i a la d'educació concertada i personal sanitari

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com al setembre, la Generalitat, amb les finances intervingudes des del setembre, ha decidit pagar les nòmines a la seva plantilla amb tresoreria pròpia.

La Conselleria d'Economia ha ordenat als bancs el pagament de 390 milions a la seva plantilla, als mestres de l'educació concertada i al personal sanitari de l'Institut Català de la Salut (ICS) i del Servei Català de la Salut (SCS).

La interventora de la Generalitat, Rosa Vidal, ha introduït la informació a la plataforma habilitada pel Ministeri d'Hisenda, que torna una certificació automàtica per autoritzar el pagament. És la fórmula que es va crear per evitar que ni un sol cèntim de les finances catalanes es destinés a qüestions relacionades amb el procés independentista.

CaixaBank i BBVA

Notícies relacionades

El personal que té compte a CaixaBank i BBVA, les entitats que guarden la tresoreria de la Generalitat, són els primers a cobrar. La resta cobraran un o dos dies després.

La plantilla beneficiària supera les 167.000 persones, però no cobreix tot el sector públic, que arribar a les 227.000. D'aquestes últimes se n'ocupen les entitats i les empreses públiques per a les quals treballen.