pols secessionista

De la Serna assegura que les reserves de vols a BCN han caigut

El ministre de Foment afirma que el trànsit a l'aeroport del Prat s'ha estancat i creix només a un ritme de l'0,1%

2
Es llegeix en minuts

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat aquest dimarts que les reserves de vols a Barcelona han caigut "substancialment" i que hi ha moltes cancel·lacions com a conseqüència del procés secessionista. En una entrevista a TVE recollida per Servimedia, De la Serna ha revelat que el trànsit a l'aeroport del Prat s'ha estancat i ha passat de créixer a un ritme del 10% a fer-ho només un 0,1%.

Pel que fa a això, ha advertit que a més de la desconfiança empresarial, la situació també està afectant el "turista que vol passar dies amb tranquil·litat i sembla que amb aquesta situació no estaria garantida". D'altra banda, ha explicat que en el cas que s'acabi aplicant l'article 155 de la Constitució, el seu Ministeri té previst agafar el control dels ports, les autopistes i els aeroports que actualment gestiona la Generalitat de Catalunya. "Fa temps que estem analitzant la situació", ha assegurat el titular de Foment, que ha destacat que el seu departament ja té "una implantació molt important a Catalunya", on disposa d'una important dotació de funcionaris i personal.

Notícies relacionades

"Ara toca esperar al Senat perquè estableixi les condicions en què s'ha d'aplicar el 155", ha prosseguit el ministre, que ha valorat la possibilitat que Carles Puigdemont comparegui a la Cambra alta. "Està en el seu dret d'anar-hi i reclamem la seva presència en seu parlamentària perquè tot depèn del que digui o faci en aquesta compareixença", ha afirmat De la Serna, que va advertir al president català que no tot se soluciona amb la convocatòria d'eleccions. En aquesta línia, ha dit a Puigdemont que "no es tracta només de convocar eleccions, perquè s'ha de restaurar la legalitat i l'ordre constitucional".

Opinió del president d'AC Hotels

El president d'AC Hotels by Marriott, Antonio Catalán, va assenyalar dilluns que el procés secessionista està tenint conseqüències però que seran menys greus del previst pel Govern central. L'hoteler opina que la situació política de Catalunya tindrà un impacte negatiu en el turisme de la regió de menys d'un 2% en aquest últim trimestre de l'any. "Crec que al turisme, si no hi ha violència, li importen tres raves si hi ha Puigdemont o qualsevol altre" al capdavant del Govern, va dir Catalán. No obstant, el directiu va reconèixer que si el conflicte no se soluciona aviat, l'evolució del turisme a Catalunya "no anirà a millor i l'impacte serà més gran el 2018". "Com més aviat es resolgui la papereta millor. No contemplo ni per un segon que hi pugui haver independència perquè és totalment impossible", va insistir el president d'AC Hotels.