El Cercle d'Economia exigeix eleccions "de manera immediata"

L'organisme entén que els comicis poden evitar "una dinàmica, prolongada i intensa, de descontrol, inseguretat jurídica i malestar ciutadà"

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Cercle d'Economia reclama unes eleccions "de manera immediata" per evitar "una dinàmica, prolongada i intensa, de descontrolinseguretat jurídica i malestar ciutadà". En una nota d'opinió, aquest prestigiós fòrum transversal afirma que s'han confirmat "les pitjors previsions" després del document que van emetre després del referèndum de l'1 d'octubre (1-O).

"Fa poques setmanes, vam donar a conèixer el posicionament després de l'1-O. Per evitar els pitjors escenaris, en què alertàvem de les conseqüències que podria comportar una declaració unilateral d'independència (DUI). Lamentablement, els escassos dies transcorreguts no han fet més que confirmar les pitjors previsions". El Cercle destaca que "a la marxa d'empreses, s'hi han unit la creixent fractura social i la possibilitat, real i immediata, d'un profund deteriorament de l'autogovern".

Aquesta entitat, presidida per Joan Josep Burgeradia, alerta que "Catalunya, si no s'evitar en els pròxims dies, pot encaminar-se cap a una dinàmica, prolongada i intensa, de descontrol, inseguretat jurídica i malestar ciutadà. Les seves conseqüències són imprevisibles però, en qualsevol cas, dramàtiques en termes concrets d'autogovern, convivència, creixement econòmic i ocupació".

Notícies relacionades

És per això que exigeix unes eleccions. "Han sigut diverses les ocasions en què s'han produït avançaments electorals en la nostra vida parlamentària, alguns els últims anys. En aquesta ocasió, l'avançament es produiria després d'un període de més de dos anys d'una intensitat política mai coneguda en la nostra vida en democràcia. Per això, sembla lògic i assenyat conèixer, amb la precisió i el rigor d'un procés electoral, el mapa de preferències de la societat catalana. Aquesta opció, a més, aportaria durant les pròximes setmanes la serenitat que necessita una societat dominada per una desorientació i una angoixa generalitzades. Seria, també, l'única via per frenar una dramàtica dinàmica econòmica".

Per aquesta raó, "així com per retornar al camí de la concòrdia i l'acostament, tal com convé als nostres propis interessos col·lectius i com ha assenyalat inequívocament la Unió Europea i els seus estats membres, l'única alternativa avui existent és la convocatòria d'eleccions. Així ho trasmetem a la ciutadania i ho sol·licitem als poders públics, amb l'esperança posada que la prudència política guiï els seus actes. Ens hi juguem els avenços socials, polítics i econòmics aconseguits durant la nostra vida en democràcia", sentencia.