SONDEIG

Unes 1.300 pimes han traslladat la seva seu fora de Catalunya, segons Pimec

Josep González critica que el Govern del PP "estimuli" el "desplaçament" de l'economia de Catalunya

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Unes 1.300 pimes han decidit fins ara traslladar la seva seu social fora de Catalunya. Això suposa un 1% de les empreses catalanes de fins a 250 treballadors, mentre que un altre 2,2% s'ho planteja, segons una enquesta de Pimec sobre l'impacte del debat polític en el teixit empresarial.

L'enquesta, realitzada entre el 14 i el 18 d'octubre, revela que el 79,3% de les empreses no es plantegen canviar el seu domicili social, un 15,7% assenyalen que encara no ho saben i un 1,8% no contesta.

Segons el sondeig, el 65% de les pimes catalanes asseguren també que el debat polític actual no els afecta econòmicament, davant un 34% que assegura que sí que els ha impactat negativament i un 1% que afirma que li ha anat bé.

Notícies relacionades

Aquesta inquietud ha portat un 11% a afirmar que ja ha obert comptes fora de Catalunya, i un 13% a dir que ho pensa fer, mentre que un 23% sent inquietud financera però no obrirà comptes fora i un 54% no es sent inquiet en absolut.

El president de la patronal Pimec, Josep González, ha reclamat diàleg als polítics per evitar que el debat polític perjudiqui encara més l'economia catalana i ha sigut especialment crític amb el Govern del PP, a qui ha retret que hagi aprovat una norma per facilitar la sortida de seus socials d'empreses i "estimular" així el "desplaçament" de l'economia de Catalunya.