MOTOR

El comitè d'empresa de Seat assegura que la direcció rep pressions per traslladar la seu

Matías Carnero assegura que l'automobilística està analitzant els riscos de la situació

zentauroepp38694818 barcelona 01 06 2017 econom a  luca de meo   presidente de s170601124602

zentauroepp38694818 barcelona 01 06 2017 econom a luca de meo presidente de s170601124602 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, ha assegurat que la direcció de la companyia ha rebut trucades pressions per traslladar la seu social Madrid per la situació política a Catalunya. 

"Seat no té intenció de moure la seva seu social tret que hi hagi un impacte en les vendes", ha declarat el president del comitè d'empresa, Matías Carnero. El sindicalista ha assegurat que el que està passant a Catalunya i a Espanya "és un tema polític i no empresarial" i que Seat no hi vol prendre part, el que vol és garantir les inversions i l'ocupació.

Carnero ha afirmat que la direcció del Grup Volkswagen està en contacte amb la de l'automobilística de Martorell per analitzar els riscos de la situació, tot i que ha assegurat que de moment no s'ha notat cap efecte en l'activitat de l'empresa ni en les vendes.

L'empresa automobilística ja va posposar aquesta setmana la data en què farà públic el nom del seu nou tot terreny urbà. La tensió política a Catalunya, marcada pel desafiament independentista, ha sigut la raó per la qual han ajornat l'anunci. 

El nou SUV de Seat portarà per primera vegada un nom elegit per votació popular després d'un concurs en què han participat milers de persones i en què han arribat a l'última fase quatre propostes finalistes: Alborán, Aranda, Ávila, i Tarraco. Així, la denominació romana de Tarragona es va convertir en la primera opció de la geografia catalana amb elevades possibilitats de donar el nom a un model de Seat.

Carnero ha explicat que en l'actual moment en què tot es polititza el nou nom "es podria interpretar en uns termes no desitjables, tant si surt votat el nom de Tarraco, com si s'elegeix finalment el d'una altra ciutat espanyola".

El president del comitè ha subratllat que en cas de decidir un canvi de seu social es tractaria només d'un gest "simbòlic", ja que Seat ja té unes oficines a la Torre de Cristal de Madrid, on hi ha el despatx del president del consell d'administració de la companyia, Francisco Javier García Sanz.

Seat té actualment la seva seu social a Martorell, on està ubicada també la seva planta de producció on fabrica els models Ibiza, León, Arona i l'Audi Q3.

Notícies relacionades

La de Martorell és la fàbrica que produeix més automòbils de les 17 de la indústria de l'automoció a Espanya, amb gairebé 450.000 cotxes el 2016, i Seat s'ha consolidat com la principal empresa exportadora a nivell estatal, així com el principal inversor industrial en R+D.

El president de Seat, Luca de Meo, va afirmar a mitjans de setembre al Saló de l'Automòbil de Frankfurt, que el paper de l'empresa és "adaptar-se a les condicions", com va assegurar que ho fan en tots els països, i va posar l'exemple del 'Brexit' al Regne Unit.