pols secessionista

Rosell insta Puigdemont a tornar a la legalitat

El president de la CEOE justifica la marxa d'empreses de Catalunya per buscar seguretat jurídica

jgblanco39005039 gra123  madrid  22 06 2017   el presidente de la ceoe  juan 170705091715

jgblanco39005039 gra123 madrid 22 06 2017 el presidente de la ceoe juan 170705091715 / LUIS MILLAN

1
Es llegeix en minuts

El president de la CEOEJoan Rosell, ha qualificat d'"insuficient" la carta remesa per la Generalitat de Catalunya al Govern, si bé ha indicat que fins dijous hi ha temps per a una rectificació, tot i que salvar-se "en la pròrroga és difícil". En una entrevista a TVE, Rosell ha assenyalat que, amb la carta remesa, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "ha perdut l'oportunitat de posar el fre" i li ha demanat que "torni a la legalitat" perquè aquí es pot parlar de tot, fins i tot, de reformar la Constitució.

Ha considerat que les empreses, davant el repte secessionista, "no han tingut més opció" que anar-se'n de Catalunya perquè existia la incertesa, encara que fos mínima, que poguessin saltar-se la legalitat i el teixit empresarial necessita seguretat i tranquil·litat jurídica per produir béns i serveis.

L'opinió dels empresaris

Notícies relacionades

El president de la patronal ha deixat clar que els empresaris han manifestat la seva opinió respecte a la necessitat de tornar a la llei i abandonar el desafiament independentista "moltes vegades i de formes diferents, en públic i en privat" i ha subratllat que el que no els poden demanar és que també resolguin els problemes polítics.

Boicot

Rosell ha apuntat que una de les claus en tot aquest procés ha sigut el defecte d'informació real, perquè "els números han sigut deixats de costat". Ha afegit que les empreses que han marxat no tornaran fins que tinguin màxima seguretat jurídica i ha descartat que es produeixi un "boicot fratricida", perquè "la gent està per sobre de tot això".