CONGRESSOS

La GSMA confirma que el Mobile World Congress 2018 se celebrarà a Barcelona

"L'edició 2018 del Mobile World Congress se celebrarà a Barcelona del 26 de febrer a l'1 de març del 2018", confirma l'associació

Entrada dels participants del Mobile World Congress a la Fira de Gran Via.

Entrada dels participants del Mobile World Congress a la Fira de Gran Via. / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
J. M. Berengueras / Barcelona

El Mobile World Congress de Bar-celona ja prepara la que serà la seva edició més ambiciosa. La GSMA, que agrupa 800 operadors amb gairebé 300 empreses de l’ecosistema de la telefonia mòbil i que organitza el congrés de telefonia mòbil més important del món, va voler sortir ahir al pas dels rumors per desmentir diverses informacions que posaven en dubte la celebració l’any que ve del Mobile World Congress a Barcelona. La fira se celebrarà a la ciutat, encara que la patronal està pendent de la situació actual per veure com afecta l’operativa.

En la nota, la GSMA va recordar que «té un acord amb els socis de la ciutat de Barcelona que fan de Barcelona la Mobile World Capital i la seu del GSMA Mobile World Congress fins a l’any 2023», i va confirmar les dates de la pròxima edició: «L’edició 2018 del Mobile World Congress se celebrarà a Barcelona del 26 de febrer a l’1 de març del 2018».

Això sí, l’associació, atenta a l’actualitat, va afegir que «continua monitoritzant la situació a Espanya i Catalunya i avaluant qualsevol impacte potencial per a la Mobile World Capital i el Mobile World Congress».

La situació catalana, per descomptat, preocupa el si de l’organització que dirigeix John Hoffman, un gran coneixedor de tot el que es relaciona amb Catalunya i Espanya (no en va el congrés s’organitza a Barcelona des del 2006, i Fira de Barcelona, els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet i el Ministeri d’Indústria hi estan involucrats). El referèndum i les possibles conseqüències han sigut tema de comentari en les reunions de la cúpula, però fonts coneixedores de les trobades asseguren que no s’ha posat sobre la taula un canvi de seu, sinó que només hi ha preocupació pel que fa a l’operativa: garantir la seguretat, hotels, explicar bé a les marques que no hi ha problemes a Barcelona...

Tot en marxa

Notícies relacionades

El congrés, doncs, segueix el seu curs. Gran part de l’espai ja està reservat, i es treballa en el programa de conferències i activitats. L’organització espera la presència de més de 2.300 empreses de tot el món –entre elles Facebook i Google–, i superar els 108.000 visitants que en la passada edició van assistir a la fira. El congrés va suposar un retorn econòmic per a Catalunya de més de 450 milions.

També està confirmada la celebració en paral·lel del 4YFN, el congrés de 'start-ups', així com la segona edició del Women4Tech (programa per reduir la desigualtat de gènere en la indústria) i el Youth Mobile Festival (YoMo) –festival per a estudiants–.