El propietari de Wanda ja no és l'home més ric de la Xina

zentauroepp40509084 a la izquierda xu jiayin y a la derecha wang jianlin171012100517

zentauroepp40509084 a la izquierda xu jiayin y a la derecha wang jianlin171012100517

2
Es llegeix en minuts

El magnat Wang Jianlin, president i fundador del gegant immobiliari i de l'entreteniment Dalian Wanda, ha sigut destronat en la llista de les principals fortunes de la Xina que elabora anualment la revista 'Hurun', i en la qual el nou número u és Xu Jiayin, propietari del conglomerat Evergrande.

Wang, també amo d'un 20% de l'Atlètic de Madrid, i la firma del qual dona nom al nou estadi d'aquest equip, ha perdut un 28% de la seva fortuna aquest any i amb això quatre llocs en la 'llista Hurun' després que el Govern de la Xina ordenés limitar els crèdits a grans firmes com la seva per finançar les seves expansions internacionals.

Les limitacions del Govern, que va llançar aquesta mesura per frenar la sortida de capitals i augmentar el control macroeconòmic, van obligar Wang a vendre part de les seves accions, amb la qual cosa la seva fortuna va quedar en 23.000 milions de dòlars, lluny dels 43.000 milions del propietari d'Evergrande.

El nou líder, també 'futboler'

Xu, el nou líder de la llista, ha edificat el seu imperi com Wang, des del sector immobiliari, i també té una intensa relació amb el futbol, ja que és propietari de l'equip amb més èxits recents a la lliga nacional xinesa, el Guangzhou Evergrande, amb sis lligues i dues lligues de campions asiàtiques des del 2011.

En segon i tercer lloc de la llista d'aquest any destaquen dos líders del sector tecnològic xinès: Pony Ma, president del gegant del 'software' Tencent, amb una fortuna de 37.000 milions de dòlars, i Jack Ma, el fundador de la firma de comerç electrònic Alibaba, amb 30.000 milions de dòlars.

També davant de Wang Jianlin, en quarta posició, se situa una altra fortuna edificada en el sector immobiliari, la de Yang Huiyuan, presidenta de Country Garden i la dona més rica de la Xina amb una fortuna per valor de 24.000 milions de dòlars.

La premsa econòmica analitza que els moviments de la llista han sigut afavorits per polítiques governamentals que beneficien magnats centrats a desenvolupar els seus negocis dins del país i penalitzen els que, com Wang, ho fan fora.

Notícies relacionades

Fortunes com les d'Evergrande o Country Garden han augmentat en més del 200% en l'últim any.

2.000 arximilionaris a la Xina

Segons els elaboradors de la 'llista Hurun', hi ha més de 2.000 persones a la Xina amb fortunes superiors als 300 milions de dòlars, tot i que calculen que el nombre de grans fortunes podria ser fins a tres vegades més gran, ja que molts milionaris del país intenten mantenir-se en l'anonimat. 

Temes:

Alibaba Xina