immobiliària

Solvia posa en venda els hospitals Quirón de Barcelona, Erandio i Sant Sebastià

Una de les operacions immobiliàries més rellevants del 2017

L’Hospital Quirón de Barcelona.

L’Hospital Quirón de Barcelona. / CESC GIRALT

1
Es llegeix en minuts

Solvia, la immobiliària del Banc Sabadell, ha posat a la venda tres hospitals que són propietat de l'entitat financera i que el grup Quirónsalud té arrendats a les ciutats de Barcelona, Erandio (Biscaia) i Sant Sebastià. Aquests hospitals sumen un total de 85.000 metres quadrats i actualment hi desenvolupa la seva activitat Quirónsalud, grup hospitalari que pertany des del 2016 a la firma alemanya Fresenius.

En un comunicat, Solvia ha assegurat que aquesta operació "serà una de les de més volum el 2017" i està previst que es tanqui abans de finals d'any.

L'entitat espera que l'operació susciti l'interès dels inversors, ja que ha rebut diverses ofertes de grups nacionals i internacionals abans de posar els actius a la venda.

L'Hospital Quirón de Barcelona va ser construït el 2006 a la plaça d'Alfonso Comín, 7, a uns cinc quilòmetres del centre, i consta d'un total de 58.000 metres quadrats. Disposa de 165 habitacions individuals, entre les quals hi ha 4 'royal suites' i 39 'suites'. Està dissenyat i projectat per aportar més confort i amplitud als pacients del que és habitual en qualsevol altre hospital i compta, a més, amb els equipaments tecnològics més avançats en diagnòstic, tractament i telemedicina.

El centre de Biscaia està situat a la localitat d'Erandio, a 10 quilòmetres del centre de Bilbao, i consta de 19.000 metres quadrats distribuïts en dos edificis.

L'Hospital Quirón de Sant Sebastià, per la seva banda, compta amb un complex de tres edificis, entre ells un antic palauet a només dos quilòmetres del centre de la ciutat, i uns 7.000 metres quadrats de superfície en total. 

Notícies relacionades

Solvia ha indicat que actualment el mercat sanitari està presentant una gran escassetat d'oferta davant una creixent demanda, i per això els inversors es mostren molt interessats a trobar més oportunitats fora dels mercats clàssics (França, Alemanya i el Regne Unit), per drenar capital mobiliari cap al sector sanitari.

Actualment, Solvia manté una cartera de 148.000 unitats d'actius immobiliaris sota gestió, amb un valor que supera els 31.000 milions d'euros i dels quals més de 4.300 milions són actius financers. Així mateix, la firma gestiona 1.200 milions d'euros d'actius de terrenys en desenvolupament.