La Fundació Bancària La Caixa i Criteria traslladen la seva seu social a Palma de Mallorca

El patronat de l'entitat assegura que la mesura té caràcter "temporal" mentre es mantingui "l'actual situació a Catalunya"

jgblanco38709961 np fotos fain    junqueras   la caixa  i la generalitat inve170602134333

jgblanco38709961 np fotos fain junqueras la caixa i la generalitat inve170602134333 / David Campos

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El patronat de la Fundació Bancària La Caixa ha acordat traslladar el seu domicili social a Palma de Mallorca. La mesura implica al seu torn Criteria, la societat de participades del grup, en la qual a més de CaixaBankCaixaBank, que ha optat per mudar el seu domicili social a València, hi ha Gas Natural, que es trasllada a Madrid .

L'entitat destaca que la mesura té caràcter "temporal" i que es pren "mentre es mantingui l'actual situació a Catalunya, i per preservar els seus interessos empresarials i socials, així com la seva operativa normal". Aquest nou moviment amplifica els efectes de la 'fuga' de domicilis socials, als quals s'ha sumat també el Banc Sabadell, que ha optat per Alacant.

A més de la fundació, la mesura afecta Criteria, la societat no cotitzada en borsa que gestiona el patrimoni de l'entitat presidida per Isidre Fainé. La decisió "no implica el trasllat de persones ni de centres o de serveis corporatius", assegura el patronat.

Obra Social

La fundació gestiona de forma directa l'Obra Social, que es finança amb els dividends obtinguts per Criteria de la seva cartera de participades. Són uns 510 milions anuals de pressupost per a l'impuls de programes socials, educatius, culturals i d'investigació, "dirigits a oferir més oportunitats a les persones que més ho necessiten i promoure el benestar i el progrés de la societat". Anualment promou més de 50.000 iniciatives, de les quals es beneficien uns 10,5 milions de persones.

La seu social nova de la fundació i de Criteria se situa a la plaça Weyler3, de la capital de les Balears, una comunitat que està també en l'origen de l'antiga Caixa de Pensions, juntament amb Catalunya.

Notícies relacionades

Aquest mateix dissabte, el consell d'administració de CaixaBank ha fet efectiva la decisió presa ahir de traslladar la seu social a València. La ratificació s'ha produït després que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) hagi publicat el reial decret llei que facilita encara més el canvi de seu de les companyies.

El consell d'administració del banc ha decidit "per unanimitat" traslladar la seu al carrer Pintor Sorolla, 2-4, de València, que és la seu actual del Banco de Valencia, entitat absorbida per CaixaBank durant la crisi financera.