CONSEQÜÈNCIES D'UNA DUI

Junqueras: "El canvi de seu del Sabadell i CaixaBank és temporal"

El vicepresident veu la mà del Govern central darrere els trasllats decidits

zentauroepp40339536 junqueras170929191714

zentauroepp40339536 junqueras170929191714 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha assegurat que el canvi de seu social del Banc Sabadell i Caixabank és "temporal". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Junqueras ha explicat que ha mantingut converses amb els responsables dels bancs, no només per telèfon, i que és "una decisió de caràcter temporal com demostren les seus escollides" i que no afecta la relació amb la Generalitat, ni l'operativa ni les oficines d'aquestes companyies.

Sobre si el Govern els ha demanat que no ubiquin les seves seus a Madrid i que per això ho preveuen fer a Alacant Palma, ha respost que "aquestes entitats prenen les decisions que consideren més oportunes". Preguntat sobre si el Govern central ha pressionat, ha contestat que el Govern utilitza "mecanismes que no utilitza cap democràcia, com per exemple apallissar gent que fa cua per votar".

Notícies relacionades

Al seu torn, creu que el fet que el consell de ministres aprovi un decret per facilitar el canvi de seu demostra aquestes pressions a aquestes entitats. Ha destacat que en un món globalitzat i del segle XXI, la gent opera en bancs de tot el món. Així, la majoria d'estats europeus tenen quotes de mercat amb bancs nacionals del 30%, i "en la majoria les quotes de mercat de bancs estrangers superen el 70%", per tant és un mercat molt obert.

Junqueras ha insistit en el bon comportament de l'economia catalana, en què creix la inversió estrangera, amb "rècords històrics en inversió estrangera directa". Sobre si hi haurà una declaració d'independència dilluns, ha contestat que hi haurà "una actuació responsable per part de la Generalitat".