OCI INTERACTIU

La Barcelona Games World consolida la ciutat com a capital del videojoc

La Barcelona Games World espera un ple absolut el cap de setmana

La fira amplia espai amb més de 1.500 consoles i 130 jocs

getthumbsbyfilename3

getthumbsbyfilename3

3
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La indústria del videojoc supera altres sectors d’oci (cine, llibres) en facturació. L’any passat, les vendes d’aquest sector a Espanya van arribar als 1.163 milions d’euros, amb un increment interanual del 7,4%. En canvi, hi ha pocs esdeveniments per al gran públic dedicats a aquesta indústria. Així va ser fins a l’any passat, quan va aterrar a Catalunya la Barcelona Games World (BGW), una gran cita per a tots els públics que va ser un èxit de públic i que aquest any repeteix fórmula ampliant espai, jocs, màquines i estands. Se celebra fins diumenge al recinte firal de Montjuïc.

La segona edició de la BGW, organitzada per l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) i Fira de Barcelona, va començar ahir amb la previsió de batre les xifres de l’any passat, quan més de 120.000 persones van visitar la primera edició de la fira. Per donar cabuda a més públic, el saló ha ampliat l’espai, ocupant més de 60.000 metres quadrats, xifra que suposa un creixement del 17% respecte a l’any anterior. Però sobretot s’incrementa el nombre de màquines per jugar: més de 1.500 en tot el recinte, el 50% més que en l’edició de l’any passat.

La primera jornada de la fira va estar dedicada, com l’any passat, al públic professional (encara que a la tarda també hi va poder anar el públic en general). Perquè aquesta és una de les diferències d’aquesta fira: una unió del gran públic amb el professional, perquè la indústria del videojoc està molt desenvolupada a Barcelona. Xerrades i conferències, trobades entre creadors de videojocs i inversors, exposició de creacions...

La BGW és una bona oportunitat per donar-se a conèixer en un sector que ara mateix ja mou milers de milions d’euros, i la barrera d’entrada de la qual ha quedat pràcticament enderrocada amb l’aparició de les botigues d’aplicacions mòbils.

Però, sens dubte, la BGW és un saló dedicat al públic. L’any passat es va registrar una barreja d’edats que aquest any l’organització busca repetir: hi ha videojocs pensats per als més petits de la casa, per als joves, per a la mitjana edat i fins i tot els més grans trobaran diversió amb alguns títols. 

És una barreja apropiada, reconeixien els organitzadors de la fira: l’any passat ja es va veure que hi havia molts pares que acompanyaven els seus fills a aquesta cita. De fet, repeteix com a part de la fira RetroBarcelona, dedicada als jocs i consoles de dècades passades.

Aposta molt forta

Notícies relacionades

«L’any passat va ser un èxit. Aquest any hem ampliat l’espai des d’uns 3.300 metres fins a 4.500 metres de pavelló, amb més de 424 llocs per jugar. Hem fet una aposta molt forta per aquesta fira perquè està demostrat que funciona», explica Liliana Laporte, directora general de Playstation Iberia. Entre els seus jocs estrella, el nou Gran Turismo Sport, un dels més esperats de la campanya de Nadal.

La Barcelona Games World. / DANNY CAMINAL

A la BGW s’hi poden provar uns 130 títols, amb 23 novetats que encara no han sortit a la venda, i que es col·locaran entre els títols més venuts de la campanya. Jocs com Call of Duty WWII, Destiny 2, Sonic Forces, Súper Mario Odyssey o Dragon Ball Fighter 2, entre altres, són els que tenen més demanda. En total, hi ha 210 estands de marques i botigues, encara que amb una absència destacable: Microsoft. I més enllà dels jocs tradicionals, destaquen els eSports, que sumen desenes de milers d’adeptes: a la fira hi haurà un gran estadi amb capacitat per a 1.700 espectadors on es podran disfrutar de competicions en viu. Els organitzadors de la fira esperen batre els 121.000 visitants aconseguits l’any passat. S’han esgotat les entrades de dissabte.