comunicat intern

CaixaBank té plans en el cas d'una declaració unilateral d'independència

L'entitat assegura que prendrà les decisions que es requereixin en defensa dels seus clients

1
Es llegeix en minuts

CaixaBank va remetre aquest dimarts una nota interna als seus empleats en què els comunica que "és important comunicar proactivament" als clients el seu compromís en la defensa dels seus interessos, que "guiarà les decisions futures que, en cas de ser necessari, s'hagin de prendre", diu. La comunicació respon al creixement de les tensions polítiques entre Espanya i Catalunya i la possibilitat d'una declaració unilateral d'independència. En la nota interna, titulada 'Vaga i manifestació a Catalunya', CaixaBank transmet a la plantilla el seu posicionament davant el conflicte. 

Notícies relacionades

CaixaBank apunta que el seu "únic objectiu" com a entitat és "protegir en tot moment els interessos dels seus clients, accionistes i empleats garantint la integritat dels dipòsits". Així mateix, recorda que el compromís amb la defensa dels interessos dels seus clients ha sigut la guia "al llarg" de la seva història i que aquest compromís també "guiarà les decisions futures que, en cas de ser necessari, s'hagin de prendre".

El comunicat intern ratifica una postura oficial del consell d'administració de CaixaBank davant la delicada situació política i els creixents interrogants que ja plantegen els clients a les seves oficines. El segon banc d'Espanya després del BBVA comença a clarificar la seva posició davant les decisions polítiques impulsades pel Govern i els seus socis PDECat, ERC i la CUP. Els empleats de les oficines tendeixen a respondre que en cas d'una declaració unilateral d'independència, l'entitat podria traslladar la seu a Madrid l'endemà. Els clients de qualsevol entitat bancària també poden demanar el trasllat dels seus dipòsits a una oficina genèrica radicada a Madrid.