Catalunya rebrà 1.971,46 milions del FLA

La quantitat per a pagament de proveïdors i deute correspon al quart trimestre

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya rebrà en el quart trimestre un total de 1.971,46 milions d'euros del fons de finançament autonòmic (FLA). La quantitat és la més gran de les que corresponen a aquest instrument de liquiditat, que suma 6.220,55 milions.

La segona comunitat que més part copa del FLA és Andalusia, amb un total de 1.510,05 milions en el quart trimestre. La segueix Castella-la Manxa, amb 678 milions; o les Balears, amb 304,71 milions. En total són nou comunitats que reben aquests recursos que van destinats a deute proveïdors.

Abans d'intervenir les finances de la Generalitat, l'Executiu de Mariano Rajoy s'havia plantejat tallar l'accés d'aquesta comunitat al FLA. Això es va descartar perquè hauria perjudicat els proveïdors.

Facilitat financera 

Al seu torn, la Comissió Delegat del Govern per a Afers Econòmics també han aprovat assignar 1.649,95 milions a les comunitats acollides a la facilitat financera (la que reben aquells territoris que compleixen amb l'objectiu de dèficit).

Notícies relacionades

En aquest apartat és Galícia la que més es beneficia, amb un total de 880,03 milions, seguida de Castella i Lleó, amb 449,66 milions.

En total s'entregaran 7.879,50 milions d'euros entre el FLA i la facilitat financera.