CAOS AERI

Foment estudia sancionar Ryanair amb 4,5 milions d'euros

El ministeri ha obert un expedient informatiu a l'aerolínia irlandesa

zentauroepp39785828 madrid 24 08 2017 economia  el pte de ryanair mr o leary dur170824101524

zentauroepp39785828 madrid 24 08 2017 economia el pte de ryanair mr o leary dur170824101524 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La sanció a l'aerolínia Ryanair per la cancel·lació inesperada de més de 2.000 volscancel·lació  en les sis setmanes vinents, entre ells més de 500 connexions amb Espanya, podria pujar fins a 4,5 milions d'euros, segons ha confirmat el Ministeri de Foment, que ha obert un expedient informatiu a l'aerolínia irlandesa de baix cost per aclarir els fets.

En declaracions a RNE, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha explicat que l'expedient informatiu a la companyia aèria Ryanair està en la fase de recollir informació i que analitzarà el tipus de sanció que correspon davant la gravetat de la situació.

De la Serna ha confirmat que s'ha enviat una carta al màxim responsable de l'aerolínia, el seu conseller delegat, Michael O'Leary, "informant-lo de la gravetat de la situació i de l'obertura de l'expedient corresponent".

Les sancions més greus poden pujar a 4,5 milions d'euros i correspon a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) establir el tipus de gravetat.

"Ara el més important és que els passatgers rebin tota la informació i sàpiguen exactament quins són els seus drets de cara a rebre la corresponent indemnització pels vols cancel·lats", ha afirmat el ministre.

De la Serna ha recordat que és l'AESA, organisme dependent de Foment, qui ha de facilitar la tramitació "en cas que la companyia no contesti en la forma i en el temps deguts".

Suport als afectats

Notícies relacionades

Respecte al perill de pèrdua de llicència operativa per part de la companyia irlandesa, de moment De la Serna ha assegurat que això són "paraules majors". "L'abast en principi l'ha d'establir l'Agència. Estem parlant d'un rang de sancions que en aquests moments se situa en el pla econòmic", ha aclarit.

Des del Ministeri de Foment es reitera el suport a les milers de persones afectades per aquesta situació i s'insisteix que es defensaran "tots i cada un dels drets de cadascun dels passatgers de la companyia".