Els tres pilars del departament d'Oriol Junqueras

Jové, a més del número dos de la Conselleria, és president del Consell Nacional d'ERC

36453622 59

36453622 59 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Josep Maria Jové, el secretari general del departament de Vicepresidència i Economia i Finances, que lidera Oriol Junqueras, és un dels homes de la seva màxima confiança. És president del Consell Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Jové és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i diplomat en Ciències Polítiques per la Universitat de Barcelona (UB), on té estudis avançats d'administració pública i política urbana.

Va ser assessor d'Economia del grup parlamentari d'ERC al Parlament i del mateix grup polític a la Diputació de Barcelona. També ha sigut professor de l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials de la Universitat de Barcelona i és coautor dels llibres 'Catalunya, societat massa limitada' i 'Les mentides del PP'. També va ser responsable financer del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat i coordinador de l'àrea de serveis econòmics de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès.

Sectorials

Els altres dos pilars de la Conselleria en els àmbits sectorials són el secretari d'Economia, Pere Aragonès, que era l'home dels comptes públics com a diputat al Parlament, i el d'Hisenda, al capdavant de la qual hi ha Lluís Salvadó, dedicat a qüestions com la hisenda pròpia i política institucional.

Lluís Salvadó és secretari general adjunt d'ERC i va ser diputat al Parlament pel Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Membre de les comissions d'Economia i Finances i de reglament, aquest enginyer industrial i postgrau en direcció d'empreses es va ocupar de qüestions com els passos per tenir una hisenda pròpia a Catalunya en l'anterior legislatura i és en l'actualitat una de les seves dedicacions. Salvadó va desenvolupar funcions directives en el sector privat durant un total de 10 anys. És coautor del llibre 'Els centres de creació d'empreses a Catalunya' (Universitat Politècnica de Catalunya, Institut de Ciències de l'Educació, 1995).

Notícies relacionades

Pere Aragonès, per la seva part, va intervenir en les negociacions amb CiU per a un acord de govern el 2012. Home de partit, va ser secretari de Política Territorial d'ERC el 2010 i vicesecretari de Relacions Institucionals el 2011. Va ser delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre del 2004 al 2010, durant els executius tripartits, i milita a ERC des del 1991. Amb anterioritat va formar part de Catalunya Lliure. Aquest llicenciat en Dret i màster en Història Econòmica per la Universitat de Barcelona va ampliar estudis en polítiques públiques per al desenvolupament econòmic a la Kennedy School of Governement de la Universitat de Harvard. 

Regidor de l'ajuntament de Pineda de Mar, va ser membre de l'executiva nacional d'ERC del 2003 al 2010 i hi ha desenvolupat diverses responsabilitats. Aragonès també va treballar en un despatx d'advocats especialitzat en assessorament jurídic d'empreses i administracions públiques. Va col·laborar com a investigador de l'Institut Ignasi Villalonga d'Economia i Empresa.