LLISTA D'ANUL·LACIONS

Ryanair cancel·larà gairebé 300 vols a Barcelona fins a finals d'octubre

L'aerolínia ofereix 12.000 euros als seus pilots per treballar els dies lliures

Un avió de Ryanair al Prat.

Un avió de Ryanair al Prat. / JOSEP GARCIA / BARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Ryanair ja ha fet pública la llista de vols que cancel·larà durant les pròximes sis setmanes com a conseqüència, segons la firma, d'una mala planificació de les vacances dels seus pilots. En total, gairebé 300 vols que passaven per l'aeroport de Barcelona-el Prat seran anul·lats.

La companyia de baix cost irlandesa viu una crisi sense precedents. "Ens hem embolicat amb l'assignació de vacances anuals dels pilots", va assegurar dilluns el conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary. "No anem curts de pilots. En el que hem fallat ha sigut en la distribució de les vacances. No tenim prou personal en reserva per fer front als trastorns soferts, com els provocats pels controladors o per la climatologia", va afegir.

La solució aplicada per l'empresa perquè la puntualitat no es desplomi va ser dràstica: suprimir gairebé 2.000 vols a tot Europa durant les pròximes sis setmanes. Són el 2% del total, però els afectats seran més de 300.000. Barcelona, al tractar-se d'una instal·lació on la firma té base, es veurà més afectada. Segons la llista publicada, durant tota la crisi la firma haurà suprimit gairebé 300 vols amb origen o destí Barcelona.

Cada dia, durant les pròximes setmanes, la firma suprimirà entre sis i deu vols amb origen o destí Barcelona, fins a un total de 298. Els enllaços des de Barcelona amb Roma, Londres, Porto, Birmingham, Dublín i Berlín són els triats per a les cancel·lacions, mentre que la resta de destins no es veuran afectats.

L'aeroport de Madrid també tindrà cancel·lacions, en concret 184. Els aeroports de Santiago (22 cancel·lacions), Vigo, Sevilla, Palma, Eivissa, Alacant, Màlaga, Lanzarote i Castelló també tindran cancel·lacions de, com a mínim, un trajecte d'anada i tornada cada un.

Contractacions

Mentre ja aplica les cancel·lacions (els afectats poden canviar el seu vol, exigir el retorn dels diners i reclamar una compensació econòmica de fins a 600 euros en cas que l'avís de la cancel·lació arribi amb menys de 15 dies d'antelació al viatge), Ryanair busca la forma de redirigir el rumb.

Notícies relacionades

La companyia està oferint fins a 12.000 euros en bons als seus pilots tant en plantilla com a través de subcontractes perquè acceptin treballar en dies lliures, segons assegura el diari 'Irish Independent'.

Els comandants de Ryanair rebran una bonificació de 12.000 euros i els primers oficials (o copilots) un bo de 6.000 euros per acceptar treballar almenys un o dos blocs de cinc dies lliures les pròximes setmanes. La bonificació està condicionada al fet que els pilots completin més de 800 hores de vol l'any que ve (fins a finals d'octubre del 2018) i el pagament no es farà fins al novembre del 2018.