presentació als inversors

Liberbank es reivindica com a entitat amb "baix perfil de risc"

El conseller delegat de l'entitat descriu l'ampliació com una "oportunitat d'inversió"

GRA470. OVIEDO, 06/09/2017.- Vista de las oficinas centrales de Liberbank hoy en Oviedo. Liberbank, entidad resultante de la unión de Cajastur-Banco CCM, Caja Cantabria y Caja Extremadura, propondrá el próximo 9 de octubre a su junta de accionistas una ampliación de capital de 500 millones de euros, con la que espera acelerar la reducción de inmuebles y mejorar su rentabilidad. EFE/José Luis Cereijido.

GRA470. OVIEDO, 06/09/2017.- Vista de las oficinas centrales de Liberbank hoy en Oviedo. Liberbank, entidad resultante de la unión de Cajastur-Banco CCM, Caja Cantabria y Caja Extremadura, propondrá el próximo 9 de octubre a su junta de accionistas una ampliación de capital de 500 millones de euros, con la que espera acelerar la reducción de inmuebles y mejorar su rentabilidad. EFE/José Luis Cereijido. / J.L.Cereijido (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El conseller delegat de Liberbank, Manuel Menéndez, ha afirmat aquest dijous que l'anunciada ampliació de capital de 500 milions d'euros que portarà a terme l'entitat és una "oportunitat d'inversió" en un banc amb un "baix perfil de risc". En la presentació de l'operació a analistes i inversors, Menéndez ha recordat que l'objectiu de l'ampliació és "accelerar encara més el procés de reducció" dels actius englobats en préstecs dubtosos i adjudicats.

Notícies relacionades

Segons el conseller delegat del banc, aquesta operació "permet a mitjà termini tenir un valor més alt per als accionistes, millor rendibilitat i és una inversió bona per als nostres accionistes; per això es planteja en aquests moments aquesta proposta". Menéndez ha destacat que el banc compta amb una "sòlida base de capital" i té una "posició de liquiditat forta". A més, ha assenyalat que l'ampliació de capital té unes "expectatives de retorn adequades".

Per la seva part, el director general Corporatiu i de Finances, Jesús Ruano, ha assenyalat que l'objectiu és que després de la Junta General d'Accionistes del pròxim 9 d'octubre, "tan aviat com sigui possible" el Consell d'Administració definirà els termes de l'ampliació i llançarà l'emissió. Llavors hi haurà un període de 15 dies de cotització dels drets, ha exposat, per recordar que l'operació té el "suport dels principals accionistes del banc".