contra la insolvència

Brussel·les aprova l'ajuda alemanya de 150 milions d'euros a Air Berlin

L'aerolínia podrà continuar amb les seves operacions mentre negocia la seva venda

Brussel·les aprova l'ajuda alemanya de 150 milions d'euros a Air Berlin

FABRIZIO BENSCH (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea (CE) ha donat aquest dilluns via lliure al crèdit pont de 150 milions d'euros concedit pel Govern d'Alemanya a Air Berlin, la segona aerolínia del país, al considerar que la mesura permetrà la "liquidació ordenada" de l'empresa "sense distorsionar" la competència. La CE va recordar en un comunicat que Alemanya li va notificar el 15 d'agost la seva intenció de concedir aquest crèdit pont a Air Berlin al llarg dels pròxims mesos, després que Etihad, el seu principal accionista, retirés el seu suport financer a la companyia insolvent.

Interessats en la compra

Skora ha sigut l'últim a postular-se com a possible comprador d'Air Berlin. La seva intenció és, a través d'inversors internacionals desconeguts, mantenir la continuïtat de l'activitat de l'aerolínia, encara que conservant només una xarxa limitada de vols de curt abast cap als destins més populars.

Brussel·les va indicar que el propòsit d'aquesta ajuda és permetre que Air Berlin pugui continuar les seves operacions mentre tanca les negociacions en curs per vendre les seves accions, procés després del qual s'espera que l'empresa deixi d'operar i surti del mercat. Segons l'Executiu comunitari, les mesures de suport públic a companyies han de ser "limitades en el temps i en el seu abast", així com "contribuir a un objectiu d'interès comú".

Condicions

Notícies relacionades

La Comissió va dir que havia tingut en compte per a la seva decisió que el crèdit es pagarà "en quotes amb estrictes condicions" i que, en particular, Air Berlin haurà de "demostrar les seves necessitats de liquiditat sobre una base setmanal". A més, va destacar que Alemanya ha garantit que, si el crèdit no és reemborsat completament, presentarà un pla de reestructuració per a la companyia.

Mantenir el servei

Per la Comissió, aquesta mesura "ajudarà a protegir els interessos dels passatgers aeris i a mantenir els serveis aeris". Al mateix temps, va considerar que les "estrictes condicions" del crèdit, la seva curta durada i el fet que s'espera que Air Berlin cessi les seves operacions al terme del procés, "reduiran al mínim la distorsió de la competència" potencialment impulsada pel suport estatal. Per tot això, va dir que la mesura és "compatible" amb les mesures d'ajudes d'Estat de la Unió Europea.