TRANSACCIÓ

BBVA negocia la venda de la seva filial xilena a Scotiabank

L'empresa està valorada en 1.280 milions d'euros a la borsa de Xile

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El BBVA ha iniciat el procés de venda de la seva filial a Xile al canadenc Scotia­bank, que ha mostrat de manera no vinculant el seu interès a adquirir fins al 100% del capital social de BBVA Chile, segons va confirmar ahir l’entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

    

«En relació amb les notícies aparegudes el dia d’avui [dijous] en alguns mitjans de comunicació xilens, BBVA confirma que Scotiabank ha indicat, de manera no vinculant, el seu interès a adquirir fins al 100% del capital social de BBVA Chile», va assenyalar el banc presidit per Francisco González.

    

En concret, Scotiabank ha sol·licitat revisar documentació i informació no pública de BBVA Chile i entrevistar-se amb els gestors d’aquesta entitat per poder analitzar l’operació, fet que ha sigut autoritzat pel directori (consell d’administració) de BBVA Chile, després de la firma d’un acord de confidencialitat.

CINC POTENCIALS INTERESSATS

No obstant, segons ha assenyalat el banc, en aquest moment no es pot determinar si les negociacions amb Scotia­bank s’acabaran amb un acord, ni els termes o condicions d’aquest si s’aconsegueix.

    

BBVA Chile, entitat en la qual ­BBVA posseeix el 68,19% del capital, disposa d’una capitalització d’uns 1.184 milions d’euros, encara que segons apunta el diari andí La Tercera, que indica que hi ha cinc potencials compradors interessats, la transacció seria «molt superior» al valor de mercat de la filial.

    

Segons consta en l’informe financer del BBVA corresponent al primer semestre, el valor net comptable en llibres de la filial puja a 796 milions d’euros, amb actius per import de 18.425 milions d’euros. El resultat obtingut per la filial en els primers sis mesos del 2017 va ser de 74 milions d’euros.

    

Com a assessor en l’operació, ­BBVA hauria contractat Citibank, mentre que el banc canadenc hauria fet el mateix amb Lazard. Les accions de BBVA Chile van tancar la sessió de dimarts passat amb una revalorització del 2,38%, mentre que el BBVA es revaloritzava al voltant d’un 1,5% dimecres cap a les 11.00 hores.

Notícies relacionades

    

Si es concreta la venda del BBVA Chile, l’entitat basca no abandonaria Xile, ja que compta amb Forum Servicios Financieros, societat líder en finançament automotriu al país. Aquesta filial, propietat al 100% de BBVA, compta amb un valor en llibres de 191 milions d’euros i actius que se situen en els 2.008 milions d’euros.