Turisme

Londres espera captar més turistes aquest any

El Regne Unit atribueix a la devaluació de la lliura el possible increment de viatgers

zentauroepp24933516 a london underground sign is seen at st paul s underground s170815104224

zentauroepp24933516 a london underground sign is seen at st paul s underground s170815104224 / BEN STANSALL

1
Es llegeix en minuts
Pol Gustems / Londres

El pes de Londres com a plaça turística mundial no s’ha posat en dubte després dels atacs terroristes que ha patit el Regne Unit. La capital anglesa s’havia reforçat progressivament des dels Jocs Olímpics i Paralímpics celebrats el 2012. El turisme ha pujat un 25% en aquests últims cinc anys, amb especial èmfasi recent degut a la caiguda del valor de la lliura.

    

L’impacte econòmic dels atemptats a França, Tunísia o Egipte, que sí que van presentar descensos, invitaria a la preocupació. Però en el cas anglès, el còctel de circumstàncies polítiques i econòmiques que travessa el país apunta a un impacte anual lleu.

    

La reacció de Londres per seguir venent-se al món va ser reactivar la campanya London is Open (Londres està oberta). L’alcalde laborista Sadiq Khan va protagonitzar el missatge, que en un primer moment va ser ideat en resposta al referèndum del brexit, assegurant que Londres seguia donant la benvinguda als estrangers. Al districte comercial del West End s’han instal·lat 374 banderes al llarg de set quilòmetres amb el lema «Tots Benvinguts», en 12 idiomes.

    

L’agència turística VisitBritain pronostica un augment del 6% del nombre de visitants, amb una especial pujada de turistes francesos, xinesos i nord-americans. La devaluació de la lliura un 16% respecte a l’euro en l’últim any i un 23% respecte al dòlar nord-americà converteixen el Regne Unit en una plaça més assequible.

    

En canvi, el portal líder en reserva d’hostals Hostel­world i l’agència Merlin, que controla atraccions londinenques com el London Eye i Legoland, han presentat xifres més modestes després de l’1 de juliol. El portaveu d’Hostelworld, Feargal Mooney, no concreta la causa: «És degut a la incertesa general, sigui Trump, Corea del Nord, el Brexit o el terrorisme». En qualsevol cas, esperen presentar resultats anuals d’acords amb el que s’esperava.

Notícies relacionades

    

El 9 de setembre es reobre l’estadi del Manchester Arena amb l’espectacle We are Manchester, un concert benèfic per homenatjar els afectats per les atrocitats del 22 de maig. S’han venut totes les entrades. La regidora Suè Murphy va anunciar la voluntat de l’acte: «Obrim les portes a un lloc que rep milers de visitants, com un símbol de fortalesa i desafiament. Manchester ha reaccionat amb amor, solidaritat i determinació».