INNOVACIÓ ALIMENTÀRIA

El torró més atlètic

Torrons Vicens llança al mercat barretes energètiques per a esportistes

La firma d'Agramunt recollirà en un mes ametlles de la seva collita pròpia a Vilagrassa

zentauroepp39727155 barcelona   18 08 2017    econom a    angel velasco junto al170821110659

zentauroepp39727155 barcelona 18 08 2017 econom a angel velasco junto al170821110659 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales / Barcelona

Ametlla, mel i sucre, l’energia suficient per compensar un entrenament físic, en barretes de 30 grams fàcilment transportables per a ciclistes, maratonians i esportistes en general. Aquest és l’últim producte que la firma d’Agramunt Torrons Vicens ha posat al mercat amb el segell Vicens Sport. Els seus 44 establiments les despatxen des de mitjans de juny i al mes de setembre aniran arribant a les prestatgeries de grans superfícies que ja són clients de la tradicional torronera de Lleida, entre elles Sorli Discau i Condis.

Atletes com l’ultrafondista de la Pobla de Segur Eugeni Rosselló –el 2013 va guanyar la Spine Rice, la carrera de muntanya més dura a la Gran Bretanya– ja eren consumidors de torró com a xut d’energia per a les seves carreres, de 500 i 600 quilòmetres. «A l’Eugeni, el seu avi li deia que per anar a treballar al camp portava sempre torró», explica Àngel Velasco, propietari de Torrons Vicens. «Pensant en la necessitat d’esportistes, no només d’elit, sinó també ciclistes i corredors aficionats, i nens i adults que s’entrenen a futbol, pàdel, tennis o neden de manera habitual, en posem cinc tipus diferents –dur, crocant, tou, suflé i massapà– d’un producte totalment natural, tradicional i pràctic», afirma Velasco.

Així, Torrons Vicens avança en el seu objectiu d’estendre el consum de torró a tot l’any i suma sis referències: els cinc gustos individuals –1,50 euros, aproximadament– més el lot que els ofereix junts. La base de gairebé tots ells és l’ametlla, fruit que la firma gasta de productors catalans i de la resta de l’Estat. Però, pensant a no haver de recórrer a ametlles d’origen americà, que són «de qualitat inferior» –segons Velasco–, el mes de gener passat va començar a plantar al municipi de Vilagrassa els seus propis ametllers. «Són de floració tardana per esquivar les glaçades i n'esperem la primera collita per al 2019», assenyala l’empresari. «En unes 500 hectàrees calculem assolir una producció d’un milió de quilos d’ametlla, entre les dels nostres arbres i les dels de pagesos de la zona», precisa.

Sis milions d’inversió

Notícies relacionades

A la plantació d’ametllers i la construcció d’una nau al mateix municipi per trencar i pelar les ametlles Torrons Vicens ha invertit uns tres milions d’euros, dels sis que completaran la seva operació de producció i tractament de l’ametlla.

El 2016, la firma va facturar 32 milions d’euros i espera créixer del 15% al 20% aquest any. Fa un parell de mesos va obrir la seva última botiga a Barcelona, al costat de la Sagrada Família, i al setembre obrirà la tercera a Madrid i la segona a Dubai.