HISTÒRIES MÍNIMES

Montiel&Larios: ajuda legal per al propietari estranger

Montiel&Larios acompanya la compra d'immobles amb servei jurídic-legal integrat

A més d’elles dues com a fundadores  –Montiel advocada i Larios experta en comerç exterior–, Montiel&Larios compta amb un equip d’advocats col·laboradors, entre els quals hi ha fiscalistes, penalistes i comptables.

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales / Barcelona

L’adquisició de vivendes i oficines a Catalunya per empreses i particulars estrangers ha sigut sempre un caramel per a agents de la propietat immobiliària. Sobretot quan la crisi va frenar les compres dels autòctons. «L’any passat, els britànics van arribar a una quota del 19% de les compres d’estrangers. Però la devaluació de la lliura que acompanya el brexit i l’adeu a la lliure circulació ja apunten una baixada d’inversors britànics en aquest 2017. Ara són els compradors suecs i xinesos els que augmenten». 

    

Dades així són les que Natalia Montiel compartirà el pròxim 19 d’octubre a Marsella. Explicarà com està el mercat immobiliari a Catalunya i Espanya en un fòrum del sector, com a membre de la xarxa internacional del sector immobiliari FIABC. Ella és advocada especialitzada en dret civil, mercantil i societari, i en dret immobiliari i de la construcció. És el terreny en què navega amb la seva sòcia especialista en comerç exterior Gemma E. Larios. Des de finals de l’any passat, juntes lideren el projecte Montiel & Larios, un servei d’acompanyament a compradors d’immobles que accentua l’ajuda en els aspectes legals i jurídics de cada operació (www.montielandlarios.com).    

    

Notícies relacionades

En el 13,25% de compres d’immobles realitzades per estrangers el 2016 (dades del Col·legi de Registradors) i en les necessitats extra dels que les realitzen posen el focus del seu negoci com a personal shopper immobiliàries. «No venem immobles, sinó que assessorem i oferim al comprador, de fora i d’aquí, un acompanyament global centrat en les seves necessitats i en les garanties de seguretat legal i jurídica», explica Natalia Montiel. Verificar càrregues del registre, qualificacions urbanístiques i característiques tècniques i, en cas necessari, negociar condicions amb entitats financeres locals per obtenir finançament és part de la seva feina com a representants del comprador. També l’informen dels impostos que haurà de pagar i l’ajuden a obtenir el NIE per a estrangers (document requerit per a la compra de l’immoble a Espanya) o la Golden Visa, la concessió de permisos de residència i lliure circulació a l’àrea Schengen a estrangers no comunitaris que comprin a Espanya per un import igual o superior a 500.000 euros. 

Gestió del patrimoni

Montiel & Larios ofereix també el servei de gestió del patrimoni i administració de finques, aconseguint que «estalviï un 70% del temps en l’operació de compra i gestió posterior, i d’un 5% a un 20% del cost de sortida dels immobles», assegura Montiel. La seva aportació d’assessorament jurídic prevé també conflictes de possible blanqueig de capital. Les comissions de la firma oscil·len entre el 3% i el 5% del preu de l’immoble i la seva idea és arribar als tres milions de compres aquest primer any. Aquesta iniciativa de negoci va sorgir del Bufet Montiel, un equip d’advocats del qual forma part Natalia Montiel, que ja s’ocupava d’assessorar legalment a venedors d’immobles, però no del comprador. El bufet va rondar l’any passat els 180.000 euros de facturació.