activitat econòmica

El PIB de l'eurozona creix el 0,6% en el segon trimestre

2
Es llegeix en minuts

L’economia de la zona euro va experimentar un creixement del 0,6% en el segon trimestre de l’any, una dècima per sobre de l’expansió registrada en els tres primers mesos del 2017, mentre que en comparació amb el mateix període de l’any passat el creixement del producte interior brut (PIB) de l’eurozona va ser del 2,2%, segons la segona estimació de la dada publicada ahir per Eurostat.

Espanya, amb una expansió del 0,9% el segon trimestre, va tornar a situar-se entre les economies amb més creixement de la zona euro, només per darrere d’Holanda (1,5%) i Letònia (1,3%) i al mateix nivell que Xipre i Àustria. En el cas espanyol, la pujada va ser també d’una dècima respecte al trimestre anterior. En termes interanuals, l’economia espanyola es va incrementar en un 3,1%, després del 3% del primer trimestre.

La portaveu de la Comissió Europea, Annika Breidthardt, va afirmar a Twitter que les xifres anunciades són «l’indicador positiu més recent del fort impuls del creixement». «El segon trimestre del 2017 és el dissetè trimestre d’expansió del PIB; el tercer trimestre consecutiu de creixement del PIB igual o superior al 0,5% a l’eurozona», va dir.

En el conjunt de la Unió Europea, el creixement del PIB en el segon trimestre va ser del 0,6%, davant del 0,5% del trimestre anterior, mentre que el creixement interanual va arribar al 2,3%. D’aquesta manera, el creixement de l’eurozona entre l’abril i el juny iguala el ritme d’expansió registrat per l’economia nord-americana (0,6%), tot i que queda per sota de l’1% experimentat pel Japó.

Entre els països de la UE amb dades disponibles, l’expansió més gran del PIB en el segon trimestre va correspondre a la República Txeca (2,3%), davant de Suècia (1,7%) i Romania (1,6%), mentre que la pitjor evolució del PIB es va observar a Finlàndia (-0,5%), Portugal (0,2%) i el Regne Unit (0,3%).

CREIXEMENT MALGRAT EL ‘BREXIT’

Notícies relacionades

La locomotora alemanya va experimentar un lleuger retrocés en el creixement del seu PIB, al passar del 0,7 % dels primers tres mesos al 0,6 % entre l’abril i el juny. Pel que fa al Regne Unit, en plena negociació del brexit va aconseguir un creixement del 0,3%, una dècima més que el primer trimestre.

Per al conjunt de l’any, la Comissió Europea va pronosticar al maig un augment de l’1,9 % en el PIB de la UE, mentre que per a l’eurozona seria de l’1,7 %.