MERCAT LABORAL

Find a Way Group busca una sortida professional a exdirectius que han excedit el llindar dels 50 anys

"Es desaprofita el talent sènior", adverteix el director de Find a Way Group

getthumbsbyfilename1

getthumbsbyfilename1

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martija / Barcelona

Els anys de crisi han derivat en unes xifres d'atur astronòmiques, i els col·lectius més afectats han sigut els joves i els més grans de 50 anys. Find a Way Group es va fundar el 2006 per ajudar aquest segon col·lectiu, incidint sobretot en els directius. Eduardo Salvador, director de l'empresa, insisteix que són persones «amb un talent brutal, una preparació i experiència increïble, però sense possibilitats de trobar una feinal al mercat laboral normal».

Cada dia escolten desenes d'històries amb la mateixa tònica desesperada en la seva companyia. «Estem desaprofitant tot aquest talent sènior», lamenta Salvador. Els executius desocupats estan desmoralitzats per no trobar feina, i busquen alternatives com la de convertir-se en directius en transició, una figura que comença a ser popular. 

«Molts passen hores buscant projectes pel seu compte, però no és efectiu», explica el fundador de Find a Way Group. Salvador opina que els directius estalviarien temps si anessin a una organització o a una consultora, però aquesta no és una pràctica comuna a Espanya: només el 14,9% dels directius en transició comença un projecte a través d'aquests mitjans, segons l'informe sobre la professió realitzat per l'Associació Interim Management España (AIME). No obstant, l'empresari creu que pertànyer a una xarxa conjunta facilitaria la recerca de feina a mesura que es popularitzin aquestes xarxes. 

Amb aquesta filosofia, Find a Way Group lluita per una cartera de clients (empreses) habituals. El seu objectiu és «tenir-ne pocs, però que els projectes siguin recurrents en aquestes empreses», explica. Per això, la confidencialitat i la generositat són valors molt importants per a aquesta consultoria: necessiten que el client confiï en la seva bona manera de fer perquè els demanin nous projectes.

Contractacions

No obstant, l''interim managment' encara no és massa conegut per moltes empreses, i de fet en algunes ocasions es veuen obligats a «provocar les contractacions en algunes empreses», explica Salvador. La millor manera de demostrar que era necessària una persona al lloc és amb un generador de negoci, perquè ells obren oportunitats per a futures entrades en les empreses que treballen.

La companyia té una borsa de 1.500 executius capaços d'assumir projectes en empreses

Així, a poc a poc, quan un client necessita un 'expertise' en concret, donen sortida a algun dels 1.500 directius que estan a la seva borsa de treball. Tampoc es conformen amb col·locar a aquests professionals en projectes temporals. «Intentem que es converteixi en una feina fixa o en com més atemporal millor», emfatitza.

Notícies relacionades

Find a Way planeja internacionalitzar-se aquest any. Obrirà oficines a Portugal, Andorra i un altre país europeu abans que s'acabi el 2017. També estan considerant ampliar la seva xarxa a Espanya (són presents a Catalunya, Madrid, Andalusia i València). Al setembre, anunciaran la fusió amb una altra de les grans empreses del sector, i negocien la possible integració amb quatre empreses més.

El 2016 van tancar l'exercici amb dos milions d'euros de facturació. El seu objectiu per al 2020 és arribar als 20 milions d'euros.