FUNDADOR D'INDITEX

Amancio Ortega tanca el 2016 amb una fortuna immobiliària valorada en més de 6.700 milions

Pontegadea Inmobiliaria compta amb edificis d'oficines a tot el món

1
Es llegeix en minuts
Euroa Press / Madrid

El fundador d'Inditex, Amancio Ortega, va tancar el 2016 amb actius immobiliaris valorats en 6.719 milions d'euros, xifra que suposa 661 milions d'euros més que un any abans, agrupats en la seva societat Pontegadea Inmobiliaria. Aquesta firma amb un patrimoni net de 6.485 milions d'euros, superior als 5.460 milions d'euros d'un any abans.

Ortega, que inverteix part dels dividends que rep d'Inditex en el sector immobiliari, posseeix la immobiliària espanyola més important, centrada en la compravenda i lloguer de grans edificis, que compta amb una cartera d'actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d'oficines, no residencials, situats al centre de grans ciutats a Espanya, Regne Unit, França, Estats Units i Àsia.

Resultat

Pontegadea Inmobiliaria va aconseguir un resultat de 72 milions d'euros el 2016 davant els 103 milions d'euros aconseguits un any abans, xifra que suposa un descens del 30%, segons assenyala la firma que agrupa les inversions d'Ortega en el sector immobiliari als comptes remesos al Registre Mercantil i ofertes per Infoempresa.com.

Aquesta disminució ve motivada, fonamentalment, per les fluctuacions de les divises durant l'any passat, que van generar unes diferències negatives de canvi de 19 milions d'euros concentrades, en la seva totalitat, en la variació de la cotització de la lliura esterlina.

Precisament el 17 de març d'aquest any la firma d'Amancio Ortega va subscriure una ampliació de capital en lliures esterlines en la seva societat britànica Pontegadea UK per import de 114 milions d'euros.

Notícies relacionades

Per la seva part, el resultat d'explotació es va situar en 102 milions d'euros, lleugerament per sobre dels 101 milions registrats un any abans, alhora que els ingressos van arribar als 120 milions d'euros, davant els 129 milions d'euros totalitzats el 2015.

Entre les operacions immobiliàries protagonitzades pel fundador d'Inditex el 2016, any en què va desembarcar a Àsia amb la compra d'un immoble a Corea del Sud, destaquen la compra de la Torre Cepsa a Madrid per 490 milions d'euros.