TRIBUNALS

Augmenten les demandes a Europa i Espanya per la intervenció del Popular

Tres despatxos d'advocats han recorregut la decisió davant el Tribunal de Luxemburg

1
Es llegeix en minuts
Agències / Madrid

Continua el degoteig de demandes contra la decisió de les autoritats europees i espanyoles d'intervenir el Popular i vendre'l al Santander per un euro. Tres despatxos d'advocats han recorregut aquest dilluns davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea la mesura adoptada per la junta del Mecanisme Únic de Supervisió (MUR). Es tracta de Cremades i Calvo Sotelo, que diu representar gairebé 4.000 afectats, Rúa Abogados, que afirma actuar en nom de més de 2.000 perjudicats, i Cremades y Asociados. 

El grup d'inversors mexicans liderat per Antonio del Valle, col·lectiu que posseïa el 4,13% de les accions abans de la intervenció i que va ser el que va provocar la caiguda de l'expresident del Popular Ángel Ron a començaments d'any, també va presentar un recurs davant el tribunal amb seu a Luxemburg divendres passat.

Notícies relacionades

Paral·lelament, tant Cremades i Calvo Sotelo com Rúa Abogados, a més del despatx Navas y Cusí, tenen la intenció de presentar recursos contenciosos administratius l'1 de setembre a l'Audiència Nacional contra el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) com a autoritat espanyola encarregada d'implementar la decisió del MUR. La resolució del Popular es va produir el 7 de juny i hi ha dos mesos per recórrer-la, termini que acabava aquest dilluns, però els lletrats afirmen que, al ser l'agost inhàbil, el període per fer-ho es prolonga un mes més.

La setmana passada, l'Audiència Nacional ja va rebutjar la petició de prop d'un centenar d'accionistes del Popular de suspendre la intervenció i venda del banc perquè entenia que no existien les raons d'urgència exigibles per fer-ho. Els magistrats van descartar prendre aquesta mesura cautelaríssima i la tornaran a analitzar com a mesura cautelar a la tornada de l'estiu. Fonts jurídiques van explicar llavors que l'Audiència rep diàriament recursos de persones físiques i jurídiques per a la resolució de l'entitat. Entre altres, ja n'ha admès a tràmit una de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i la del despatx Ontier.