SERVEI BÀSIC

El rebut de la llum cau el 0,74% al juliol

La factura mitjana per a un consumidor domèstic va ser de 66,56 euros al juliol davant els 67,06 euros del juny

1
Es llegeix en minuts

El rebut mitjà d'electricitat ha caigut un 0,74% aquest mes de juliol respecte al mes de juny, i talla així la tendència alcista que va començar al maig, segons dades recollides a partir del simulador de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

En concret, la factura mitjana per a un consumidor domèstic va ser de 66,56 euros al juliol, davant els 67,06 euros del mes anterior. D'aquest import, 14,88 euros corresponen al terme fix, 37,45 euros al consum, 2,68 euros a l'impost d'electricitat i 11,55 euros a l'IVA. Per fer un càlcul homogeni s'han pres els 30 dies del mes de juny més l'últim dia de maig.

Aquest rebut de la llum correspon a un consumidor mitjà similar a l'utilitzat pel Ministeri d'Energia en els seus càlculs, amb una potència contractada de 4,4 quilowatts (kW) i una demanda anual de 3.900 quilowatts hora (kWh), pròpia d'una família amb dos fills.

Primer descens descens des del març

Notícies relacionades

D'aquesta manera, el rebut de la llum registra el seu primer descens des del març, després de les pujades del juny (1%), el maig (0,9%) i l'abril (0,5%). A més, el 2017 va començar amb la continuació de l'espiral alcista.

Al gener es va registrar el punt més àlgid per diversos factors. La pujada de la demanda per l'onada de fred de la segona quinzena del mes, unida a l'exportació a França per la indisponibilitat nuclear o la reducció en les aportacions de l'aigua, va portar a marcar, un darrere l'altre, els registres més elevats en el mercat majorista d'electricitat des del desembre del 2013.