El propietari d'Amazon, el més ric del món

Jeff Bezos desbanca Bill Gates del primer lloc de la llista de 'Forbes'

El CEO d’Amazon, Jeff Bezos, durant una conferència, el setembre passat a Santa Monica (Califòrnia).

El CEO d’Amazon, Jeff Bezos, durant una conferència, el setembre passat a Santa Monica (Califòrnia). / AP / REED SAXON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El propietari d'AmazonJeff Bezos, ha desbancat Bill Gates, fundador de Microsoft, com a home més ric del món, segons la llista de la revista 'Forbes'. La seva fortuna supera els 90.000 milions de dòlars (uns 77.000 milions d'euros).

D'acord amb dades d'aquesta publicació, que segueix de prop la fortuna dels rics del món, Bezos ha desplaçat el fundador de Microsoft Bill Gates. A l'obertura de Wall Street, els títols d'Amazon pujaven un 1,6%, cosa que afegia 1.400 milions de dòlars a la fortuna de Bezos i li permetia superar la de Gates, també per sobre dels 77.000 milions d'euros, però per sota del propietari d'Amazon.

Amancio Ortega

Notícies relacionades

Aquestes dades, no obstant, tenen en compte la cotització dels títols de, en aquest cas, Amazon i Microsoft, i el primer lloc pot arribar a canviar minut a minut. De fet, fa un any, com recorda 'Forbes', l'empresari espanyol Amancio OrtegaAmancio Ortega, del grup Inditex, va arribar a sobrepassar Gates com la persona més rica del món durant dos dies.

Amb la dada d'avui, Bezos es converteix en la setena persona que es converteix en la més rica del món des que 'Forbes' porta el compte d'aquestes fortunes, el 1987. Però la revista recorda que si Gates no hagués donat 32.900 milions de dòlars de la seva fortuna a causes filantròpiques, seria difícil que Bezos o qualsevol altra persona pogués sobrepassar el nivell de la seva riquesa.