RESULTATS

Bankia descarta que la reforma encareixi les hipoteques

El banc descarta fer provisions per a possibles condemnes per la fusió amb BMN

L'entitat va guanyar 514 milions d'euros fins al juny, un 6,7% més

El director general de BFA-Bankia, José Sevilla, durant la presentació de resultats, aquest dijous a València.

El director general de BFA-Bankia, José Sevilla, durant la presentació de resultats, aquest dijous a València. / Kai Försterling (EFE)

2
Es llegeix en minuts
P. Allendesalazar / Madrid

L’avantprojecte de reforma de la llei hipotecària que el Govern va presentar aquest dilluns és «molt positiu»en absolut «descafeïnat», «evitarà la litigiositat» i no provocarà un encariment i una restricció d’aquests crèdits. Així ho va defensar ahir el conseller delegat de Bankia, José Sevilla, en contra del que havien advertit aquests mesos altres entitats, com el Sabadell. «Un entorn de més certesa, més transparència, amb un paper més rellevant dels notaris, només pot afavorir», va argumentar.

  

 Això no vol dir, tot i això, que les quotes no pugin, encara que serà per altres motius. El banc nacionalitzat va explicar que l’euríbor està baixant més del que preveia el mes d’octubre de l’any passat, quan va fer els seus pressupostos, però va afegir que el mercat espera que comenci a pujar aquest estiu i ho faci amb més força del que augurava fa deu mesos. «Els que contractin avui a tipus fix tindran poques temptacions de canviar en el futur», va assegurar l’executiu.

    

Sevilla també va aplaudir l’anunci del ministre Luis de Guindos que «explorarà» després de l’estiu la venda d’un altre 7% de Bankia, una desinversió que el banc demana des de fa mesos i que seria la primera des del 2014. A més, va assegurar que no espera «cap mena de litigiositat» per la fusió amb BMN i és per això que no farà provisions per cobrir possibles condemnes, malgrat que accionistes minoritaris, com la Fundació Pinnae (hereva de Caixa Penedès), ja van anunciar que recorreran.

L’executiu, així mateix, va assegurar que Bankia va tenir un comportament «molt lleial i honest» amb el Popular i no va intentar de robar-li clients abans de la seva intervenció, ja que en altres moments ha sigut el seu banc el que ha patit una «política comercial desestabilitzadora» de la competència. «El que és important és evitar els errors del passat, impulsar el que s’ha fet bé, tancar aquesta etapa i començar a pensar més en el futur», va afegir sobre la comissió d’investigació de la crisi al Congrés.

Notícies relacionades

    

Bankia va guanyar 514 milions d’euros fins al mes de juny, el 6,7% més, gràcies a les comissions més altes i a les despeses i provisions més baixes per cobrir pèrdues. Sevilla va apuntar que el banc espera netejar el balanç d’actius immobiliaris i reduir la morositat del 9,1% al 5% en tres anys. 

Temes:

Bankia