Som Biotech obre una ronda de finançament de 10 milions

La companyia destinarà els recursos a assajos clínics dels seus dos fàrmacs més avançats i a impulsar una nova seu als EUA

zentauroepp23873349 raul insa170522170503

zentauroepp23873349 raul insa170522170503

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nova fase de creixement. Som Biotech ha obert una ronda de finançament de 10 milions d’euros. La companyia, especialitzada en nous usos per a fàrmacs que tenien una altra indicació aprovada (reposicionament), destinarà els nous recursos als assajos clínics dels seus dos tractaments més avançats. Es tracta de Som3355 per a la malaltia de Huntington, que és el segon producte que arriba a fase clínica; i Som1201 per a l’adrenoleucodistròfia (ALD), una patologia rara genètica i neurodegenerativa lligada al cromosoma X.

També pretén impulsar la seva expansió als EUA, on ha obert la seva primera seu internacional. L’oficina, ubicada a Cambridge (Massachusetts), un dels pols biotecnològics del país a l’àrea de Boston, se centrarà inicialment en la promoció de projectes de llicència i codesenvolupament en el camp del reposicionament de fàrmacs per a malalties neurològiques minoritàries a l’Amèrica del Nord i Àsia. Dirigeix aquesta filial Michael Greenberg, expert en el desenvolupament de la salut amb més de 20 anys d’experiència en la negociació d’aliances internacionals i la direcció de biofarmacèutiques.

Som Biotech, amb seu central al Parc Científic de Barcelona, va tancar a finals de l’any passat una ronda de dos milions i recentment va segellar un acord de llicència amb la nord-americana Corino Therapeutics per desenvolupar i comercialitzar el Som0226 contra l’amiloïdosi transtiretina (ATTR). Aquest fàrmac va obtenir bons resultats en l’estudi de fase 2 realitzat a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

VALOR DE 500 MILIONS

Notícies relacionades

El conseller delegat de Som Biotech, Raúl Insa, destaca que la companyia entra «en una agressiva fase de creixement internacional per ser la referència a nivell mundial en el reposicionament de fàrmacs». El canvi d’ús de tractaments que tenien una altra indicació aprovada redueix els nivells de risc i inversió necessària per al desenvolupament de noves aplicacions terapèutiques. En essència, no es parteix de zero.

Des de la seva creació el 2009, la companyia ha obtingut més de 5,3 milions d’euros procedents de capital públic i privat. Segons Insa, el valor teòric actual de Som Biotech supera els 100 milions. El repte ara és que els tres productes en els quals treballa arribin al mercat «durant els pròxims cinc anys i que altres de nous entrin en desenvolupament clínic per aconseguir un valor de companyia mínim de 500 milions». L’estratègia de Som Biotech consisteix a identificar, desenvolupar clínicament i comercialitzar fàrmacs per tractar malalties neurològiques rares a partir de medicaments prèviament comercialitzats.