CONSUM ENERGÈTIC

El butà pujarà un altre 5% aquest dimarts

El preu màxim amb els impostos inclosos se situarà en 14,88 euros i acumularà un increment del 32% des del juliol del 2016

1
Es llegeix en minuts

El preu mitjà de la bombona de butà experimentarà una pujada del 5% dimarts que ve, amb la qual haurà quedat pràcticament absorbit el dèficit que arrosegava aquesta activitat. Després d’aquesta revisió, el preu màxim amb els impostos inclosos se situarà en 14,88 euros i acumularà una pujada del 32% des del juliol de l’any passat, quan va tocar el mínim d’11,25 euros i va tancar una seqüència de diverses revisions consecutives a la baixa.

    

En aquesta ocasió s’ha produït un descens en el preu de la matèria primera que, no obstant, no ha pogut redundar en un abaratiment de la bombona. Sobre el butà pesava un dèficit procedent de bimestres anteriors, en què precisament no s’havien repercutit les pujades de la matèria primera amb la intensitat necessària.

Notícies relacionades

    

Aquesta pujada és la màxima permesa per l’actual sistema de revisió de preus. Amb ella, el butà acumula sis revisions bimestrals a l’alça respecte al nivell fixat pel Govern. La nova pujada es produirà després de les del 5% al maig, març i gener d’aquest any, del 4,7% el novembre del 2016 i del 4% el setembre de l’exercici passat. 

Temes:

Energia Preus