COMPRAVENDA

Ontario Teachers' compra la funerària Mémora

L'operació es produeix en plena guerra de l'ajuntament d'Ada Colau amb les operadores privades de serveis funeraris

memora

memora / Jose Irun

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ontario Teachers’ Pension Pla, el fons de pensions professional més gran del Canadà (administra els estalvis de mestres i professors), ha tancat l’adquisició de més del 90% de la funerària Mémora al grup britànic 3i i un grup de fons que gestiona per uns 500 milions d’euros. L’equip directiu, que està encapçalat pel conseller delegat, Juan Jesús Domingo, es mantindrà dins de l’accionariat.

  

 Amb aquesta transacció, el pla de pensions més gran d’un col·lectiu professional del Canadà es queda amb una important quota del mercat funerari espanyol i portuguès. El fons és el principal accionista d’OGF, primer grup funerari francès. A Espanya, Serveis Funeraris de Barcelona (SFB) és un dels seus grans actius, en què té un 85%. El 15% està en mans de l’Ajuntament d’Ada Colau, que advoca per vendre aquesta participació i crear una funerària municipal.

  

 Les dues propostes no van arribar a portar-se al ple municipal del mes d’abril passat pel rebuig de l’oposició. Eloi Badia, regidor de Presidència, així com també d’Aigua i Energia, va tornar a defensar aquesta mesura que va titllar d’«extremadament transversal» i d’interès per als ciutadans. El consistori va obrir una guerra amb els operadors privats Mémora i Àltima a l’afirmar que el preu d’un enterrament es pot rebaixar fins a un 30% amb una funerària pública.

  

 Els ingressos totals assignats a 3i per la venda de la seva participació directa en Mémora pugen aproximadament a 133 milions d’euros, i aquesta participació estava valorada en uns 98 milions d’euros a data de 31 de març del 2017. La resta fins a arribar a l’entorn dels 500 milions d’euros correspon als fons gestionats per 3i.

Notícies relacionades

  

 Mémora explota i gestiona a tot Espanya, amb 1.250 professionals i 130 empreses funeràries, 129 tanatoris, 26 crematoris i 23 cementiris, i a través de Servilusa, amb 300 treballadors, lidera també el sector funerari a Portugal, on el grup ha sigut pioner en la construcció dels primers tanatoris i crematoris a Elvas, Figueira da Foz i Cascais.