¿Vols saber si puja el teu rebut de l'IBI?

Les vivendes amb un valor cadastral de fins a 300.000 euros pagaran el mateix

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els últims dies estan arribant als domicilis les notificacions dels nous valors cadastrals procedents de la Direcció General del Cadastre, que depenen del Ministeri d'Hisenda. A la carta hi figura l'anterior valor cadastral i el nou, així com la quota que correspon per l'impost sobre béns immobles (IBI). En general, si el valor se situa per sota dels 300.000 euros, es pagarà el mateix. Només hi ha una excepció, que són les famílies nombroses (tres o més fills), a les quals no se'ls aplica automàticament el límit del 0% sinó amb posterioritat, segons fonts municipals.

SEU ELECTRÒNICA

Amb la clau que figura en aquesta comunicació és possible accedir a l'apartat 'Les meves notificacions' a la seu electrònica del Cadastre abans del 23 d'agost per comptar amb una notificació certificada. La definitiva arribarà entre el setembre i el novembre.

CONGELACIÓ

L'ajuntament estima que el 96,4% de les vivendes se salvaran de la pujada de l'IBI. El rebut mitjà de les 673.393 vivendes censades passarà de 567 a 569 euros, una alça del 0,3%. En els pisos (propietat horitzontal) passarà de 478 a 477 euros, el 0,2% menys.

DE LES TRES TORRES A VALLVIDRERA  

Els augments es concentraran en zones com l'eix central, on es troben el Gòtic, l'Eixample Sarrià, segons les dades de l'ajuntament. L'augment més alt es registrarà al barri de les Tres Torres, amb una alça mitjana de 41,94 euros anuals. Els descensos més grans es produiran als barris de Vallvidrera les Planes, amb un descens mitjà de 109 euros; Baró de Viver, amb 108 euros menys, i Vallbona, amb 95,96 euros menys.

PER SOTA I PER SOBRE

Notícies relacionades

Els augments es produeixen a les zones on el valor cadastral està per sota del 40% o el 50% del valor de mercat. En aquesta situació hi ha el Raval Nord, amb una alça mitjana del rebut d'1,63 euros; o l'Eixample central, amb un augment mitjà d'11,10 euros. En canvi es veurà reduït en aquells en què el valor cadastral estigui molt per sobre d'aquest llindar respecte al de mercat. És el cas de Ciutat Meridiana, amb un descens mitjà de 40,35 euros; o Torre Baró, amb un descens de 51,89 euros.  

L'increment mitjà dels valors cadastrals serà del 19% al llarg de 10 anys, que és inferior a l'augment lineal del 21% que es va produir entre el 2014 i el 2015, per als 1,1 milions d'immobles existents a la ciutat. Com a conseqüència de la revisió, el 47% dels immobles i el 24% dels residencials baixaran de valor, però això no significa que paguin menys IBI.