EVOLUCIÓ ALCISTA

Montgat: un municipi T-10

La localitat del Maresme marca la tendència de lloguers cars de la comarca

fcasals39304501 montgat170714194842

fcasals39304501 montgat170714194842 / Nuria Puentes

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

Potser el secret que explica per què els preus de lloguer de Montgat, la més meridional de les poblacions del Maresme, són dels que més han crescut en l’última dècada sigui la T-10. La targeta de transport que permet moure’s dins de l’àmbit metropolità. «Si vols viure a prop del mar, però a prop de Barcelona perquè treballes a la capital catalana, Montgat és una bona alternativa», subratlla un portaveu de l’ajuntament. La proximitat pot explicar l’interès, però no l’evolució dels preus d’aquest mercat.

    

Els 856 euros de mitjana el 2017 es troben en la franja alta dels valors que registra l’Incasòl. Però a més el creixement dels preus arriba al 22% des del 2013, en el moment més baix de la crisi. També es troba entre els municipis més alcistes, si l’evolució es comptabilitza des del 2005: un increment del 24%, fet que en l’actualitat la situa entre les poblacions més alcistes. 

A només 10 minuts

Només Sant Pere de Ribes, amb el 35% d’increment, està per davant en els ascensos registrats en els últims 12 anys. «Estem a 10 minuts del centre de Barcelona», recorden al consistori per emfatitzar l’interès per viure a la ciutat.

    

És difícil veure un rètol de es lloga a la població i és que el parc de vivenda per a l’arrendament és limitat. No es compten més de 140 operacions a l’any. Però, per contra, sí que hi ha demanda. «No era freqüent en aquesta ciutat veure persones amb el trolley movent-se des de l’estació de ferrocarril per la ciutat a la recerca d’un allotjament», explica. «La pinta d’estrangers que tenen els delata», comenta aquesta font municipal. I és que ha irromput l’arrendament turístic a la ciutat. Barcelona també pressiona en aquest sentit, tot i que els preus mitjans de la capital catalana no són superiors als de Montgat. La proximitat de mar i a la capital han mogut els propietaris a llogar i els turistes a buscar aquesta opció d’allotjament.

Notícies relacionades

    

Montgat és una població amb 11.200 habitants i poc volum de sòl per construir. El poc que hi ha és per a la venda. Però és la frontera amb les poblacions més cares de l’àrea de Barcelona per al lloguer. Potser Sant Cugat és el municipi amb preus més alts entre les grans poblacions metropolitanes. Però els preus mitjans més elevats els marca Alella: 1.146 euros en el primer trimestre del 2017. Estan fins i tot per davant dels 1.039 euros de Sant Vicenç de Montalt i els 900 euros de Cabrils. Un parc de vivenda molt limitat i les mateixes coordenades que Montgat expliquen les particularitats d’aquests mercats.