EVOLUCIÓ DEL MOTOR ECONÒMIC CATALÀ

Fira de Barcelona va facturar el 2016 un rècord de 167 milions

La substitució de Bonet a la presidència s'ajorna a després de l'estiu

La institució va registrar un augment de l'11,4% del seu volum de negoci

<BR/><BR/><BR/><BR/>





/ FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

Fira de Barcelona va tancar el 2016 amb els millors resultats de la seva història. L’entitat firal dirigida per Constantí Serrallonga va registrar uns ingressos de 167 milions d’euros, xifra que suposa un increment del 9,8% respecte al 2014, any firalment comparable per efectes de calendari, i de l’11,4% en relació amb el 2015. 

Per la seva part, el resultat brut abans d’impostos i amortitzacions (ebitda) es va situar en 20,4 milions, també una xifra rècord. El  consell general celebrat ahir va estar presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i va comptar amb l’assistència dels dos vicepresidents, el nomenat recentment conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Santi Vila; i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, a més a més d’altres representants institucionals. 

Les previsions per al segon semestre d’aquest any 2017 inclouen diverses novetats i un gran volum d’activitat amb 35 salons i congressos, segons va explicar ahir l’entitat. En concret, Fira llançarà la Barcelona Industry Week, una plataforma firal relacionada amb la innovació i l’anomenada quarta revolució industrial, que reunirà simultàniament del 2 al 6 d’octubre vinent al recinte de Gran Via les edicions d’Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast, World Congress of Chemical Engineering i World Chemical Summit, Smart Chemistry, Smart Future, In(3D)ustry (impressió 3D) i IoT Solutions World Congress (Internet de les Coses).

Aquests esdeveniments acolliran un miler d’empreses expositores, 850 ponents i més de 50.000 visitants professionals.

També se celebraran esdeveniments mèdics i tecnològics com el Congrés Europeu de Cardiologia, els congressos de les societats europe-

es de Gastroenterologia i de Cremats i de Ressonància Magnètica, a més a més d’altres convocatòries tecnològiques com SAP TechEd i VM World.

RELLEU A LA PRESIDÈNCIA

La institució afronta el canvi de la presidència i la renovació de més de la meitat dels nou membres del seu consell d’administració en un moment d’equilibris polítics delicats que requereixen consens entre les institucions patrones de l’entitat: la Cambra de Comerç de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajunta-

ment de Barcelona. 

El consell general de Fira es reuneix dues vegades a l’any i aprova els nomenaments de consellers i del president. La institució no ha aconseguit de moment el consens necessari per rellevar José Luis Bonet en la presidència, per la qual cosa el canvi s’ajorna per després de l’estiu. 

Notícies relacionades

El relleu de Bonet ahir no es va arribar a incloure en l’ordre del dia. La institució està pendent de la renovació de  tres consellers que igual que Bonet han arribat al màxim temps previst en el càrrec: el conseller delegat de Cacaolat, Enric Crous; la propietària del grup Basi, Núria Basi; i l’exdelegat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Enrique Lacalle. 

Des de l’Ajuntament de Barcelo-na s’aposta per aprofitar la renovació de la Fira per incorporar-hi representants de la nova economia, sobretot de l’àmbit digital, i ampliar el nombre dones. Des del món empresarial es reclama que la Fira no es polititzi.