fins al 20 de juliol

El Santander obre l'ampliació de capital per a la fusió amb el Popular

El període de subscripció preferent de compra d'accions ha de comportar una injecció de capital de 7.072 milions

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El Santander amplia capital per cobrir els costos d'absorció del Banco Popular. Es tracta de l'obertura del període de subscripció preferent per a la compra d'accions que haurà de reportar 7.072 milions d'euros destinats als costos derivats de l'adquisició del Banco Popular. L'operació d'ampliació de capital s'estendrà fins al pròxim 20 de juliol.

PREU

L'entitat presidida per Ana Botín emetrà 1.485 milions d'accions noves de la mateixa classe que les existents a les quals tindran dret de subscripció preferent els seus actuals accionistes. Concretament, els titulars d'accions de l'entitat en l'actualitat podran subscriure una acció nova per cada deu de les que tinguin a un preu de 4,85 euros per títol. Això implica un descompte del 17,75% respecte al preu teòric sense dret de subscripció preferent (TERP, per les seves sigles en anglès) basat en el tancament dilluns passat del valor, que va ser de 6,002 euros.

RESULTATS

Notícies relacionades

L'ampliació té l'objectiu de "donar adequada cobertura a l'adquisició del 100% del capital social de Banco Popular", segons va indicar l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquest augment es tancarà el 27 de juliol, data que coincideix amb la vigília de la presentació dels resultats de l'entitat corresponents al primer semestre de l'any, que el banc preveu que reflecteixin un benefici de 3.600 milions d'euros sense tenir en compte la integració de Popular. Segons va explicar Santander, l'absorció tindrà un impacte "molt poc significatiu" sobre els seus guanys.

DIVIDEND

Posteriorment, el 31 de juliol, començaran a cotitzar les accions noves que s'emetin per a aquesta ampliació de capital, que donaran dret a rebre el primer dividend a compte dels resultats del 2017. Aquesta retribució serà de 0,06 euros per acció i es pagarà el pròxim 4 d'agost als accionistes de l'entitat que ho siguin a data d'1 d'agost. Aquest pagament serà el primer corresponent al dividend del present exercici, que el consell d'administració va proposar que se situés en 0,22 euros per acció.