Després del consell de ministres

Hisenda dissenya una nova oferta d'ocupació pública d'unes 8.000 places per al 2017

El nou pla de contractació serà negociat amb els sindicats aviat

montoro-efe

montoro-efe

1
Es llegeix en minuts

El Govern aprovarà els pròxims dies una nova oferta d'ocupació pública (OEP) per a l'Administració General de l'Estat (AGE) que podria ser d'unes  8.000 places, segons el sindicat de funcionaris CSIF, i que el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha vinculat al 2017.

Montoro ha anunciat avui en la roda de premsa posterior al consell de ministres que es tracta d'ampliar l'oferta d'ocupació pública en els àmbits de l'Administració que requereixen més personal, com en l'atenció al ciutadà o en els departaments de lluita contra el frau fiscal i laboral. "Ja ho tenim en el programa dels pròxims dies", ha dit el ministre, que ha puntualitzat que es farà a través d'un decret llei i que completarà l'OEP del 2017, després dels acords a què s'ha arribat amb les centrals sindicals dels funcionaris sobre augment de plantilla i la reducció de la interinitat.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha assenyalat, mitjançant un comunicat, que aquest dilluns ha iniciat converses amb el Ministeri d'Hisenda per dissenyar aquesta nova oferta d'ocupació pública per a l'AGE. En aquest sentit, el sindicat ha assenyalat que s'inclouran com a nous sectors prioritaris, per primera vegada des del començament de la crisi, els d'atenció a la ciutadania en els serveis públics, prestació directa del transport públic i seguretat i emergències.

Notícies relacionades

La CSIF estima la nova oferta d'ocupació en unes 8.000 places, "de manera que seria previsiblement l'oferta més àmplia en l'Administració General de l'Estat des del 2008". El sindicat afegeix que també s'"està treballant perquè es produeixi un reforç immediat en àmbits com les oficines del DNI (300 places) i examinadors de trànsit (150 places)". Així mateix, ha demanat al ministre que les convocatòries de les places per a Educació, Sanitat i Justícia es facin de manera coordinada per evitar l"efecte crida" i la presentació desmesurada de candidats a les oposicions en només algunes administracions.

D'altra banda, la CSIF incideix en el fet que hi ha d'haver millores salarials superiors a l'1% perquè els empleats públics puguin recuperar el poder adquisitiu amb un increment progressiu de les retribucions els pròxims tres o quatre anys.