Colonial relleva aquest dilluns el Popular a l'Ibex 35

La companyia fa guanyar pes al sector immobiliari en el principal índex borsari espanyol

2
Es llegeix en minuts

Colonial torna avui a formar part de l’Ibex 35. Amb aquesta incorporació, ja són les dues principals societats cotitzades anònimes d’inversió en el mercat immobiliari (socimi) del país les que estan al selectiu de la borsa, en què a més el sector immobiliari guanya pes quan està en plena recuperació.

La immobiliària participada per Qatar ocupa la vacant que va deixar el Banco Popular després de ser adquirit pel Santander, segons una decisió del comitè assessor tècnic de l’Ibex 35. El banc intervingut deixa de formar part de l’índex des del 8 de juny.

La societat salta al principal selectiu de la borsa espanyola en vigílies que la seva junta d’accionistes, convocada per al 29 de juny, aprovi la seva conversió en socimi, decidida pel consell d’administració. D’aquesta manera, a l’Ibex hi estaran representades les dues socimis més grans del país, ja que Merlín Properties ja forma part de l’índex des de començaments del 2016.

Colonial, presidida per Juan José Brugera, que al seu torn presideix el Cercle d’Economia, entra al selectiu amb una capitalització d’uns 3.000 milions d’euros. La companyia compta amb una cartera d’edificis d’oficines de lloguer als centres de Madrid, Barcelona i París, que sumen 866.000 metres quadrats de superfície i representen un valor de mercat d’uns 8.000 milions d’euros.

ELS PUIG

A més de Qatar, que té l’11,7% de la companyia, la resta dels socis de referència són el grup mexicà Finaccess, que compta amb el 12,7%; la firma colombiana Santo Domingo, amb el 6,1%, i la família Puig, que recentment es va fer càrrec del 5,10%.

Per la seva part, Merlín Proper­ties compta amb el Santander i el BBVA com a primers accionistes i capitalitza uns 5.300 milions d’euros. La firma que gestiona Ismael Clemente té actius d’oficines, comercials i logístics a Espanya que sumen 3,03 mi­lions de metres quadrats, valorats en 9.820 milions d’euros i que li reporten uns ingressos anuals de 351 milions d’euros.

En el cas de Colonial, torna al selectiu nou anys després que l’abandonés l’abril del 2008, en plena crisi, i dos anys després que Inmocaral, que controlava Luis Portillo, llancés una OPA per adquirir la com­panyia fins llavors participada per La Caixa.

Amb el seu retorn a l’Ibex, Colo­nial corona el procés de reestructuració i sanejament que va abordar el 2015, després del qual va emprendre una estratègia de creixement. La immobiliària patrimonialista ja ha executat una inversió de 1.760 milions d’euros a través de diferents operacions, que inclouen des de compres d’actius fins a l’augment de participació en la seva filial francesa Société Foncière Lyonnaise (SFL), passant per l’entrada en el capital de la també socimi Axiare.

FCC, DE L'IBEX A L'SMALL CAP EN UN ANY

Notícies relacionades

També en la jornada d’avui FCC surt de l’Ibex Medium Cap per baixar fins a l’Ibex Small Cap, una caiguda que té lloc només un any després que el grup de construcció i serveis deixés el principal selectiu de la Borsa de Madrid, l’Ibex 35, el juliol del 2016.

La companyia participada per Esther Koplowitz recala a l’Ibex Small Cap malgrat haver culminat el seu sanejament, reduir el seu deute i abordar una nova estratègia enfocada al creixement i la consecució de beneficis.