Economia acorda ajudes de 500 euros per a cotxes amb energies alternatives

El pla Movea finança la compra de vehicles i motos elèctriques, amb gas o hidrogen amb injeccions de fins a 18.000 euros per a autobusos i camions

Vehicle elèctric de la flota de manteniment de parcs de l’AMB.

Vehicle elèctric de la flota de manteniment de parcs de l’AMB.

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha aprovat el pla Movea per a vehicles elèctrics i alimentats amb energies alternatives, que van amb gas natural comprimit (GNC) o liquat (GLP), amb ajudes a la compra d'entre 500 euros per als turismes i fins a 18.000 euros per a l'adquisició d'autobusos i camions.

Aquest programa, que depèn del Ministeri d'Economia i Indústria, està dotat amb 14,26 milions i serà vigent fins al 15 d'octubre o fins que s'esgotin els fons.

La quantia de les ajudes comença en els 500 euros en turismes i furgonetes, segueix en els 5.000 euros per a microbusos i camionetes, i 18.000 euros per a autobusos i camions. Per a les motocicletes l'ajuda oscil·la entre els 1.500 i els 2.000 euros.

DESCOMPTE MÍNIM

Els punts de venda que s'adhereixin al pla Movea hauran d'aplicar un descompte mínim de 1.000 euros per a tots els vehicles, excepte els quadricicles (150 euros) i les motos (sense descompte).

Notícies relacionades

Si el vehicle és elèctric, el punt de venda s'haurà de comprometre a faciltiar la instal·lació d'un punt de càrrega.

El pla s'emmarca dins de l'Estratègia d'Impuls del Vehicle amb Energies Alternatives (pla Movea 2017), impulsada el 2014 i que té vigència fins al 2020.