CONFLICTIVITAT ALS PORTS

Els estibadors convoquen vuit jornades més de vaga

Les noves aturades es realitzarien entre els pròxims 28 de juny i 7 de juliol

1
Es llegeix en minuts

Els sindicats d’estibadors han convocat vuit jornades de vaga addicionals entre el 26 de juny i el 7 de juliol, en què es portaran a terme aturades en les hores senars, encara que tampoc afectaran el trànsit de passatgers. Segons el preavís de vaga que va ser registrat ahir, les aturades tindran lloc els dilluns i dimarts d’aquestes dues setmanes, a més dels dijous i divendres. En total es portaran a terme 48 hores de vaga setmanals, el 28,57% del temps de treball setmanal.

    

En la primera setmana, la primera tanda d’aturades arrencarà a les 8.00 hores del dilluns 26 de juny i s’acabarà a aquesta mateixa hora del dimecres 28, mentre que la segona serà entre les 8.00 del dijous 29 i les 8.00 del dissabte 1 de juliol. En la segona setmana, la primera tanda començarà el ­dilluns 3 de juliol a les 8.00 i ­acabarà el dimecres 5 a aquesta hora, i la segona serà entre les 8.00 hores del dijous 6 i les 8.00 del dissabte 8.

    

Aquesta nova convocatòria es produeix durant la segona jornada de vaga de 24 hores i un dia abans que l’Associació Nacional d’Empreses Estibadores i Consignatàries de Vaixells (Anesco) celebri una assemblea extraordinària per donar la seva resposta a l’última proposta dels sindicats, que si és acceptada suposaria la desconvocatòria de les vagues.

Notícies relacionades

    

Aquesta proposta contempla aplicar ja de forma immediata una rebaixa salarial del 5% en les empreses que acceptin la subrogació dels treballadors.