L'OCU es querella contra l'antiga cúpula del Popular per falsedat comptable

Més de 9.500 petits accionistes han recorregut a l'organització per denunciar que la seva inversió s'ha reduït a zero

lpedragosa38859174 ocu170612171756

lpedragosa38859174 ocu170612171756 / CHEMA BARROSO

1
Es llegeix en minuts

L'OCU ha presentat aquest dilluns a l'Audiència Nacional una querella contra l'expresident del Banco Popular Ángel Ron, l'exconseller delegat Pedro Larena, l'exvicepresident Roberto Higuera, la firma auditora PwC i el soci firmant, Francisco Barrios, per falsedat comptable i estafa a l'inversor.

En declaracions als periodistes, la portaveu de l'OCU, Ileana Izverniceanu, ha explicat que l'organització representa als més de 9.500 petits accionistes que han recorregut a l'organització de consumidors després de conèixer que la totalitat de la seva inversió s'ha convertit en zero; també ha indicat que es tracta de la primera acció després del col·lapse del Popular, i que no descarten altres vies.

Notícies relacionades

En total, el Popular tenia 305.000 petits accionistes en el moment de la seva intervenció, la matinada del dimecres de la setmana passada.

Izverniceanu ha explicat que resulta evident que els comptes de l'entitat no eren els correctes quan es va optar per efectuar una ampliació de capital, l'estiu passat, i que el fullet d'aquesta ampliació, aprovat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), no reflectia la imatge fidel de l'entitat.