EVOLUCIÓ DEL MERCAT FINANCER

Les accions de Liberbank reboten un 30% en l'inici de la sessió

La CNMV ha prohibit durant un mes les vendes en curt

1
Es llegeix en minuts

Les accions de Liberbank han iniciar la sessió aquest dilluns amb una alça superior al 30% després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) hagi decidit prohibir amb efectes immediats i pel termini d'un mes les vendes en curt i operacions similars (posicions curtes) relacionades amb accions de l'entitat.

En concret, els títols del banc fruit de la fusió de CajasturCaja Cantabria i Caixa Extremadura han començat a cotitzar a les 9.52 hores a un preu de 0,890 euros després d'haver estat en subhasta durant gairebé una hora al no casar les ordres de compra i venda i haver-se ampliat el rang estàtic fins al 20%.

L'organisme supervisor ha adoptat aquesta decisió després de valorar totes les circumstàncies concurrents i, en particular, l'evolució durant els últims dies de la cotització de Liberbank i la "molt probable" relació d'aquesta evolució amb l'actuació de resolució decidida per la Junta Única de Resolució el 7 de juny respecte al Popular.

La cotització de Liberbank s'ha vist afectada per forts descensos i una alta volatilitat en un context en què no hi ha informacions negatives difoses per l'entitat ni pendents de difondre, segons ha explicat la CNMV en el comunicat emès abans de l'obertura.

Les títols de Liberbank van caure un 17,58% en la sessió de divendres passat després de la incertesa que va desfermar entre els seus inversors la resolució del Popular i la seva posterior compra per part del Santander al preu simbòlic d'un euro.

Concretament, les accions de l'entitat van tancar la sessió a 0,68 euros, el seu preu més baix des de l'agost del 2016, acumulant deu sessions consecutives en vermell en què el seu valor s'ha depreciat un 44%.

Notícies relacionades

Des que es va fer pública la resolució del Banco Popular dimecres passat, els títols de Liberbank han caigut un 38%, cosa que implica que la capitalització borsària de l'entitat s'ha retallat en 385 milions d'euros en només tres sessions, fins a l'entorn dels 600 milions d'euros.

L'Autoritat Europea de Mercats de Valors (ESMA) ha emès aquest dilluns la seva opinió en relació amb la mesura acordada per la CNMV considerant que és "apropiada i proporcionada" i que la seva durada està justificada.